28 Μαΐου 2019

Πιθανή ΕΔΕ για τον αρχηγό της ΕΛΑΣ που πήγε σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος βρίσκεται σε «πηγαδάκι» με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Σκουρλέτη, τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και άλλα κομματικά στελέχη...


... στην κεντρική προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Σύνταγμα.

Το γεγονός έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. καθώς, όπως λένε δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος πηγαίνει σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ στο παρελθόν άλλος αρχηγός δεν πήγαινε σε κομματικές συγκεντρώσεις σημειώνουν και επισημαίνουν ότι ο κ. Ανδρικόπουλος είναι η τρίτη φορά που πηγαίνει σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος, συνιστά πειθαρχική παράβαση.  Συγκεκριμένα, στο Π.Δ. 120/2008 ορίζεται σαφώς ότι «οι οποιασδήποτε μορφής δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών προσώπων επισύει την ποινή της αργίας με απόλυση. Αρμόδιος να διατάξει τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης.