16 Μαΐου 2019

Συρία: Αντιαρματικούς πυραύλους δίνει στην αντιπολίτευση η Τουρκία

Οι ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης της Συρίας, οι οποίες αντιμετωπίζουν την επίθεση του καθεστώτος του Άσαντ καθώς και των Ρώσων συμμάχων του στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, έχουν πρόσφατα λάβει...


... στρατιωτικές προμήθειες από την Τουρκία, ανέφεραν συριακά ΜΜΕ την Τετάρτη.

Οι προμήθειες περιλαμβάνουν αντιαρματικούς πυραύλους για χρήση εναντίον των συριακών στρατευμάτων. Τον Σεπτέμβριο του 2018 είχε συμφωνηθεί εκεχειρία στην περιοχή από την Τουρκία και τη Ρωσία οι οποίοι θα αναλάμβαναν κιόλας την τήρησή της.

Η Τουρκία διαθέτει στρατιώτες και παρατηρητήρια στο Idlib και κοντά στην περιοχή. Η Ρωσία υποστηρίζει την επίθεση του συριακού καθεστώτος κατά μήκος της πρώτης γραμμής μεταξύ Hama και Idlib και πραγματοποιώντας αεροπορικές επιδρομές σε άλλα μέρη της περιοχής. Μεταξύ των αντιπολιτευτικών ομάδων που υπάρχουν στο Idlib είναι αυτές που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία και αυτές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι τελευταίες επιθέσεις που γίνονται από τον Άσσαντ και τη Ρωσία χρησιμοποιούνται από τη Μόσχα ως μοχλός πίεσης προς την Άγκυρα για να μην κάνει πίσω στο θέμα των S-400.