25 Μαΐου 2019

Τρομοκράτες σχεδιάζουν να διασπάσουν γραμμές του συριακού στρατού με παγιδευμένα φορτηγά

Τρομοκράτες στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ ετοιμάζουν έως και τέσσερα οχήματα γεμάτα με εκρηκτικά με στόχο να διασπάσουν τις αμυντικές θέσεις του συριακού στρατού, δήλωσε την Παρασκευή ο διοικητής...


... του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Βίκτορ Κουπτσίσιν, περισσότεροι από 800 μαχητές, τουλάχιστον επτά άρματα και 15 φορτηγά με βαριά πολυβόλα έχουν ήδη φτάσει στα νοτιοδυτικά της ζώνης αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ. Οι παράνομες ένοπλες ομάδες φέρνουν ενισχύσεις, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στην πόλη στην επαρχία Χάμα της Συρίας.

«Έχουμε ενημερωθεί ότι οι ηγέτες αυτών των τρομοκρατικών ομάδων έχουν διατάξει να προετοιμαστούν μέχρι τέσσερα οχήματα γεμάτα εκρηκτικά, τα οποία θα οδηγηθούν από βομβιστές αυτοκτονίας, προκειμένου να διασπάσουν τις άμυνες του συριακού στρατού», δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία.

Την Τετάρτη ο επικεφαλής του ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης για τη Συρία  ανέφερε ότι οι τρομοκράτες που λειτουργούν στη ζώνη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ διαθέτουν σημαντικό αριθμό δηλητηριωδών ουσιών με τις οποίες γεμίζουν πυρομαχικά για χρήση σε προβοκάτσιες με στόχο να κατηγορηθεί ο συριακός στρατός για «χημικές επιθέσεις» κατά του άμαχου πληθυσμού.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ρωσία προειδοποίησε ότι τρομοκράτες που δραστηριοποιούνται στη Συρία συνεχίζουν τις προετοιμασίες για προβοκάτσιες με χημικά όπλα ώστε να κατηγορήσουν τη Δαμασκό. Την Παρασκευή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η τρομοκρατική ομάδα Αλ Νούσρα προετοιμαζόταν να διεξάγει μία προβοκάτσια στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, προκειμένου να ενοχοποιήσουν τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κατηγορούν την κυβέρνηση της Συρίας ότι είναι υπεύθυνη για μια σειρά φερόμενων χημικών επιθέσεων και πιο συγκεκριμένα ένα περιστατικό στην πόλη Δούμα στις 7 Απριλίου 2018, αγνοώντας τις αποδείξεις ότι αυτό θα μπορούσε να ήταν μια επιχείρηση προβοκάτσιας από τους μαχητές που πολεμούν κατά της κυβέρνησης.

Πέρυσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία χρησιμοποίησαν τους ισχυρισμούς, που εξαπλώθηκαν από τα αμφιλεγόμενα Λευκά Κράνη για να δικαιολογήσουν αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα μιας ανεξάρτητης έρευνας. Η συριακή κυβέρνηση αρνείται κάθε ανάμειξη σε τέτοιες επιθέσεις, υπογραμμίζοντας ότι το οπλοστάσιο των χημικών όπλων της είχε καταστραφεί πριν από χρόνια, με σώμα του ΟΗΕ να επιβλέπει τη διαδικασία.