30 Μαΐου 2019

ΝΑΤΟ και Σερβία ενισχύουν τη συνεργασία τους σε ζητήματα αεροπορίας

Το ΝΑΤΟ αναφέρει ότι εκπαιδεύει 55 μέλη των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων σε διάφορες πτυχές των αεροπορικών επιχειρήσεων.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που μια ομάδα εκπαίδευσης εναέριας διοίκησης...


... του ΝΑΤΟ βρέθηκε στην Σερβία για να ενημερώσει τη σερβική πολεμική αεροπορία για τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που συμμετείχαμε στη διαδικασία Στρατιωτικής Συνεργασίας με τη Σερβία και μπορέσαμε να παρουσιάσουμε τα θέματα μας σε ένα τέτοιο υψηλά ειδικευμένο και διαδραστικό ακροατήριο με μεγάλη επιχειρησιακή εμπειρία», δήλωσε ο υπεύθυνος της αποστολής, υπολοχαγός Jochen Rosendahl σε επίσημη ανακοίνωσή του.

«Η όλη διαδικασία είχε μεγάλη επιτυχία. Οι Σέρβοι οικοδεσπότες μας υποδέχτηκαν με πολύ εγκάρδιο τρόπο και είχαμε έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη δομή των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα υπάρξουν μελλοντικές ευκαιρίες για περαιτέρω ενίσχυση του επιπέδου πρακτικής συνεργασίας μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Σερβίας στον τομέα αυτό».

Η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ
«Η Σερβία είναι πολύ ενεργός συνεργάτης στο δίκτυο συνεργασίας Allied Air Command’s partnership network. Το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας του ΝΑΤΟ συμβάλλει στην ενίσχυση της διεθνούς σταθερότητας και ασφάλειας μέσω της συνεργασίας με τις δυνάμεις των χωρών που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ και δημιουργείται μαζί τους άμεση επιχειρησιακή και τεχνική συνδεσιμότητα».