18 Μαΐου 2019

Ποζάροντας την ώρα που πατά πάνω σε πτώματα Κούρδων ανταρτών…

Μια ακόμη απάνθρωπη πράξη προστέθηκε σε αυτές των Τούρκων στρατιωτών

Αποκαλύφθηκε πως Τούρκοι στρατιώτες πόζαραν πατώντας πάνω σε πτώματα ανταρτών που έπεσαν μάρτυρες στο Ντέρσιμ. Σύμφωνα με...


... την είδηση από το πρακτορείο ειδήσεων Μεσοποταμία, κατά την επίχείρηση που κάνει ο τουρκικός στρατός στο Ντέρσιμ, ενίοτε συμβαίνουν συγκρούσεις ανάμεσας σε αστυνομικούς και στρατιωτικούς και σε μέλη του HPG. Αναφέρεται πως στις συγκρούσεις αυτές υπάρχουν απώλειες.

Σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες με πτώματα που φέρεται να ανήκουν σε αντάρτες του HPG. Σε κάποιες φωτογραφίες διακρίνονται στρατιώτες οι οποίοι πατάνε πάνω σε αυτό στα πτώματα αυτά, ενώ σε κάποιες άλλες οι στρατιώτες φωτογραφίζονται δίπλα στα πτώματα, κάτι που θυμίζει αυτά που γινόταν στη δεκαετία του 90.

Τις φωτογραφίες κοινοποίησε μέσα από το λογαριασμό της στο twitter το στέλεχος του κόμματος ΜΗΡ-Εσκίσεχιρ Σιμπέλ Γκιουλ η οποία μάλιστα έγραψε πως ” Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να επιβάλλουν δικαιοσύνη στους βρωμιάρηδες του Τούντζελι”.

Ο Πιρ Νεσιμι Γκεμλικ-στέλεχος του Συλλόγου Δημοκρατικών Αλεβιτών μιλώντας στο πρακτορείο Μεσοποταμία είπε: "Αν ακόμα σήμερα στην ανθρωπότητα ζει η Καρμπάλα και δεν έχει ξεχαστεί μέχρι σήμερα, οφείλεται σε τέτοιου είδους παραδείγματα.

Οταν έκοψαν το κεφάλι του προφήτη Χουσεΐν και το έβαλαν σε ταψί, όταν ξεγύμνωσαν γυναίκες τις ανέβασαν σε καμήλες και τις γυρνούσαν, είναι η ίδια λογική με αυτήν που τώρα πατάνε πάνω σε πτώματα, είναι η λογική εκείνης της εποχής. Αυτή η λογική συνεχώς επαναλαμβάνεται. Ανάλογα παραδείγματα έχουμε και στην οθωμανική ιστορία.

“Αυτό το βασανιστήριο στρέφεται κατά των οικογενειών και της κοινότητας…”
ΟΓκεμλικ είπε επίσης τα εξής: "Όταν πεθαίνει κάποιος αίρεται και η καταδίκη. Δεν μπορεί να τιμωρείς τους νεκρούς. Κάνοντας κάτι τέτοιο σε κάποιον που έχει πεθάνει, στην πραγματικότητα θέλεις να τιμωρήσεις την κοινότητα. Εκείνο το βασανιστήριο ουσιαστικά είναι κάτι που στρέφεται κατά της οικογένειας του θανόντος και της κοινότητας. Είναι ντροπή για την ανθρωπότητα τέτοιου είδους συμπεριφορές. Σύμφωνα με τα πιστεύω των αλεβιτών αυτού του είδους οι άνθρωποι ανακηρύσσονται πεσμένοι και είναι αναθεματισμένοι. Εκδιώχνονται από την κοινότητα. Αναθεματίζουμε επίσης όποιον θαυμάζει μία τέτοια πράξη”.
[Πηγές: anfturkce.com, tourkikanea]