29 Μαΐου 2019

Το ΠΟΤΑΜΙ δεν κατεβαίνει αυτόνομα στις εθνικές εκλογές

Την απόφαση να μη κατέβει Το ΠΟΤΑΜΙ στις επικείμενες εθνικές εκλογές -τουλάχιστον όχι αυτόνομα- ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Μαυρωτάς.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, μετά τη συνεδρίαση...


... του Πολιτικού Συμβουλίου και λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης αποχωρεί από την ηγεσία του Ποταμιού, ο κ. Μαυρωτάς ξεκαθάρισε τις επόμενες κινήσεις για τη Σεβαστουπόλεως.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μαυρωτάς είπε ότι «θα κάνουμε ένα βήμα πίσω» και αποφασίσαμε «να μην κατέβουμε αυτόνομα στις εθνικές εκλογές», αφού όπως εξήγησε θα ήταν σαν να αγνοούσαμε το αποτέλεσμα προσπαθώντας να κατέβουμε στις εθνικές εκλογές με το φτωχό 1,51%. «Θα ήταν ουτοπικό» να πάρουμε κάτι παραπάνω, συμπλήρωσε.

Όσο για το τι σήμαινε η τοποθέτηση «όχι αυτόνομα», απάντησε ότι δεν ειπώθηκε ή συζητήθηκε συνεργασία για κάθοδο στις εκλογές με άλλο κόμμα. Είπε ακόμη ότι δεν συζητήθηκε να δοθεί επίσημη στήριξη σε άλλο κόμμα.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκαθάρισε επίσης ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν παραιτείται άμεσα απ’ την ηγεσία του κόμματος, αλλά στις αρχές Ιουλίου. Αυτό, όπως εξήγησε, γιατί το συνέδριο για την ανάδειξη νέου επικεφαλής θα γίνει το φθινόπωρο και με βάση τον κανονισμό αυτό μπορεί να γίνει κατά μέγιστον τρεις μήνες μετά την παραίτηση του επικεφαλής.

Ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού χαρακτήρισε εξάλλου «γενναία» την κίνηση του Σταύρου Θεοδωράκη να αναλάβει την ευθύνη, και τόνισε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για το Ποτάμι ήταν «πολύ χαμηλότερο των προσδοκιών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεοδωράκης φέρεται να έδειξε ως διάδοχό του τον Γιώργο Μαυρωτά, ενώ εισηγήθηκε τη μη κάθοδο του κόμματος στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, ο ίδιος δεν θα συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές μετέχοντας στο ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος.