25 Μαΐου 2019

Συρία: Ετοιμάζεται ο Συριακός Στρατός για την τελική επίθεση στο Ιντλίμπ

Η αραβόφωνη εφημερίδα al-Watan ανέφερε ότι από τα ελικόπτερα του Συριακού Στρατού ρίχνονται ανακοινώσεις στα χωριά και στις γύρω περιοχές του Ιντλίμπ ζητώντας από τους ανθρώπους να εκκενώσουν τις περιοχές αυτές...


... πριν ξεκινήσει η μαζική επιχείρηση του στρατού.

Εν τω μεταξύ, οι μονάδες πυροβολικού του Συριακού Στρατού εξαπέλυσαν σφοδρές επιθέσεις εναντίον των θέσεων του Tahrir al-Sham al-Hay’at και άλλων τρομοκρατικών ομάδων στις πόλεις al-Hobait και Kafr Naboudeh στο βορειοδυτικό Hama, προκαλώντας την καταστροφή των στρατιωτικών οχημάτων και πολεμικό υλικό, καθώς και τη δολοφονία και τον τραυματισμό ενός μεγάλου αριθμού μαχητών της οργάνωσης.

Την Τρίτη, ο συριακός στρατός απέρριψε τις επιθέσεις του Tahrir al-Sham al-Hay’at με στόχο την επανάληψη του ελέγχου των ήδη χαμένων περιοχών τους στο Northwestern Hama και στο Southern Idlib.

Ο Συριακός Στρατός απέκρουσε τις επιθέσεις των τρομοκρατών της Tahrir al-Sham που είχαν επιτεθεί στις στρατιωτικές θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων στους άξονες al-Hamimiat και al-Jabin.

Οι μονάδες πυροβολικού του Συριακού Στρατού εντόπισαν, εν τω μεταξύ, τις στρατιωτικές θέσεις των τρομοκρατών στις περιοχές Kafr Zita, al-Bavizeh, al-Latamaneh, al-Arbaeen, al-Zuka και al-Hobait, προκαλώντας τους μεγάλες απώλειες. Η al-Watan ανέφερε επίσης ότι ο Συριακός Στρατός σκότωσε τα μέλη μιας ολόκληρης ομάδας τρομοκρατών τηα Tahrir al-Sham, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού διοικητή τους Osama Hussein al-Dib, σε ενέδρα.