27 Μαΐου 2019

Τσίπρας: Άμεση προκήρυξη εκλογών μετά τον δεύτερο γύρο - ΒΙΝΤΕΟ

Τελευταία προσπάθεια να σώσει την καριέρα του

Πρόωρες εθνικές εκλογές ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ήττα που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Όπως είπε, αμέσως μετά [δείτε το βίντεο]...


... τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εκλογών.

«Βγάλαμε τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων, καταφέραμε εν τέλει να ορθοποδήσουμε και μόλις ανασάναμε, θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα της πατρίδας. Ένα σχέδιο ελάφρυνσης για τους πολλούς, σχέδιο ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.

«Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο σχέδιό μας. Στα μέτρα ελάφρυνσης, στην πορεία ανασυγκρότησης της κοινωνίας και της χώρας. Έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να τα αμφισβητήσει», ανέφερε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός. «Για να μη μπορούν όσοι καιροφυλακτούν μέσα και έξω από τη χώρα, να τα πάρουν πίσω, να πάρουν πίσω τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Tο εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο στων προσδοκιών μου [...] Δεν μου ταιριάζει να αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα. Ποτέ αυτά τα χρόνια δεν πορεύτηκα με κόλπα. Ποτέ δεν επέλεξα τον εύκολο δρόμο», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Όπως σημείωσε,  το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει συνολικά την πορεία εξόδου από την κρίση και το σχέδιό μας για τη στήριξη των πολλών.

«Η τελική ετυμηγορία ανήκει στον λαό», δήλωσε και πρόσθεσε πως δεν πρόκειται να αποδράσει ή να παραιτηθεί από τον αγώνα ή τη μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη. «Θα δώσουμε αυτή τη μάχη όπως έχουμε μάθει να κάνουμε πάντα και στις πιο δύσκολες στιγμές», υπογράμμισε τέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες. η πλέον πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών είναι η 30η Ιουνίου.