24 Μαΐου 2019

Προς συμβιβασμό εκατομμυρίων δολαρίων ο Γουάινσταϊν με τα θύματά του

Ο γνωστός παραγωγός του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις για σεξουαλικά εγκλήματα στη Νέα Υόρκη και θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου τον Σεπτέμβριο.

Ο διάσημος παραγωγός...


... Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, που κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα, κατάφερε μια προσωρινή διευθέτηση στις εις βάρος του αγωγές, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, οι δύο πλευρές οδεύουν σε διακανονισμό, ο οποίος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Ο παραγωγός καλείται να πληρώσει περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια στους ενάγοντες, ενώ άλλα 14 εκατομμύρια δολάρια θα καλύψουν τις νομικές αμοιβές. «Για πρώτη φορά, από χθες έχουμε μια οικονομική συμφωνία κατ' αρχήν την οποία υποστηρίζουν οι ενάγοντες, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, οι κατηγορούμενοι και όλοι οι ασφαλιστές», φέρεται να είπε δικηγόρος της εταιρείας του παραγωγού.

Οι πρώτες κατηγορίες εναντίον του Γουάινσταϊν προέκυψαν τον Οκτώβριο του 2017. Δεκάδες γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι τις είχε βιάσει ή τους είχε επιτεθεί, πυροδοτώντας την εκστρατεία #MeToo. Επίσης, άσκησαν αγωγή εναντίον της εταιρείας Weinstein Company και της Miramax για το γεγονός ότι γνώριζαν την συμπεριφορά του παραγωγού, και τον βοήθησαν να εκβιάσει και να πληρώσει τα θύματα.