24 Μαΐου 2019

Κίνα: Παίρνουν τα όργανα από τους κρατούμενούς τους; - ΒΙΝΤΕΟ

«Κάθε χρόνο, οι επίσημες εκτιμήσεις και στατιστικές δείχνουν ότι πραγματοποιήθηκαν 10.000 μεταμοσχεύσεις στην Κίνα.

60 % των μεταμοσχευμένων οργάνων είναι από εκτελεσθέντες [δείτε τα βίντεο]...


... κρατούμενους. Από τους ανθρώπους που κρατούνταν κάτω από αμφισβητήσιμες συνθήκες και δολοφονήθηκαν προκειμένου να επεκταθεί η καλά αμειβόμενη ζωή του ασθενούς.

Η εκπομπή-talk show στο κανάλι 3sat «Scobel» παρουσιάζει τεκμηριωμένα γεγονότα και τις διασυνδέσεις, που δείχνουν ότι το εμπόριο με ανθρώπινα όργανα είναι μια σύγχρονη παραλλαγή της δουλείας, η οποία έχει επίσημα καταργηθεί, αλλά εξελίχθηκε ανεξάρτητα ως ένα από τα πιο προσοδοφόρα περιστατικά του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος.

Επιπλέον, στην εκπομπή «Scobel» τίθεται το ερώτημα σε ποιο βαθμό η Γερμανία εμπλέκεται σε αυτό το σκάνδαλο. Αναφέρει ακόμη το ερώτημα ότι η βασική ανθρώπινη συμπεριφορά είναι υπεύθυνη και αν τα χρήματα είναι ο καθοριστικός παράγοντας.

Η βασίλισσα της ομορφιάς εκθέτει το σκληρό σύστημα ζωντανής συγκομιδής οργάνων στην Κίνα. Δεκάδες χιλιάδες ασκούμενοι του θρησκευτικού και ειρηνικού κινήματος του Φάλουν Γκονγκ βασανίζονται και σκοτώνονται από την κινεζική κυβέρνηση επειδή το κίνημα «γίνεται υπερβολικά μεγάλο και πολύ πολιτικό».

Πολλοί μετά το φρικτό έγκλημα, αποσπώνται βίαια από τα ζωτικά όργανα τους για μεταμόσχευση σε ασθενείς με μετρητά ή για να προκύψουν πολιτικές σχέσεις. Η 26χρονη Καναδή ηθοποιός Anastasia Lin, η οποία είχε στεφθεί με τον τίτλο Miss World Canada τον Μάιο του 2015, αλλά απαγορευόταν να παρευρεθεί στο τελικό τουρνουά στην Κίνα πέρυσι για να μη επικρίνει τον τρόπο με τον οποίο η χώρα αντιμετωπίζει τους πολιτικούς κρατούμενους – έχει γίνει ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εκθέτει τη δίωξη των ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα.

Δύο μήνες μετά αφότου κέρδισε τον καναδικό ανταγωνισμό, η Λιν κατέθεσε σε ακρόαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ σχετικά με τις θρησκευτικές διώξεις στην Κίνα. Είπε ότι «ήθελε να μιλήσει σε αυτούς που ξυλοκοπήθηκαν στην Κίνα, που τους έκαψαν και βασανίστηκαν με ηλεκτροσόκ».

Η Λιν, μια ειλικρινής υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αντιπάλων της θρησκευτικής δίωξης στην Κίνα, αναφέρεται σε δεκάδες εκατομμύρια ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ που έχουν συλληφθεί, κρατούνται και «σφάζονται» στα κινεζικά στρατόπεδα φυλάκισης για τα όργανά τους.

Το Φάλουν Γκονγκ είναι μια πνευματική τάση, η οποία είχε απαγορευτεί το 1992 ως «δόγμα του κακού» από την Κίνα, με απόφαση από το Κομμουνιστικό Κόμμα, επειδή ενθαρρύνονται να σκέφτονται για τον εαυτό τους και θεωρείται από όσους βρίσκονται στην εξουσία ως απειλή για την κοινωνική σταθερότητα.

Η Lin, που η ίδια αποκάλυψε τον εαυτό της ως ασκούμενη του Φάλουν Γκονγκ στην Αύγ, 2015 λέει ότι είναι απαραίτητο να σταματήσει η δαιμονοποίηση της πίστης του Φάλουν Γκονγκ και να δώσουν στους Κινέζους μια φωνή που διώκονται για την πίστη τους.

«Δεν είναι μια οργανωμένη θρησκεία. Οι διδασκαλίες –που καθορίστηκαν από τον Qi Gong Master Li Hongzi το 1992– αφορούν την εύρεση της αληθινής ταυτότητάς του. Και αυτό προσπαθώ να κάνω με την ύψωση της φωνής μου. Εάν δεν το έκανα αυτό, η καταστολή δεν θα σταματούσε ποτέ».