29 Μαΐου 2019

Έκανε μαγκιές στην αρκούδα αλλά λίγο αργότερα έγινε «λαγός» - BINTEO

Ατυχέστατη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόφαση ενός νεαρού άντρα από τη Σιβηρία να προσπαθήσει να αναμετρηθεί με μία καφέ αρκούδα που βρήκε στο δρόμο του.

Ο νεαρός Ρώσος, έκανε βόλτα με το αυτοκίνητο [δείτε το βίντεο]...

... ενός φίλου του στην επαρχία της Καμτσάτκα, όταν παρατήρησαν την αρκούδα στην άκρη του δρόμου, αποφασίζοντας να σταματήσουν ώστε να καταγράψουν με τα κινητά τους τηλέφωνα το επιβλητικό θηλαστικό της Ασίας.

Ο νεαρός άντρας, όμως, δεν περιορίστηκε στο να θαυμάσει από την ασφάλεια των λαμαρινών του αυτοκινήτου, την αρκούδα, αλλά σε μία επίδειξη «θάρρους» και μαγκιάς, βγήκε από το αμάξι κι άρχισε να προκαλεί τον εν δυνάμει δολοφονικό ένστικτο του ζώου.

Έτσι, άρχισε να της φωνάζει και να προσπαθεί να την πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής, με την αρκούδα να μένει ακίνητη. Όταν όμως, ο άντρας θεώρησε πως είχε καταφέρει να φοβίσει το ζώο και της γύρισε την πλάτη του, διαπίστωσε έντρομος ότι η αρκούδα είχε ήδη ξεκινήσει την έφοδό της προς το μέρος του.

Τελικά, ο κατά τ' άλλα ατρόμητος νεαρός αναγκάστηκε να τραπεί σε άτακτη φυγή και να βρει καταφύγιο μέσα στο αυτοκίνητο, που ευτυχώς για αυτόν βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση πιθανότατα θα πλήρωνε με την ίδια του τη ζωή, το θράσος και την «αυθάδειά» του να προκαλέσει στα ίσα έναν από τους μεγαλύτερους θηρευτές ολόκληρης της ηπείρου.

Αρμόδιοι που είδαν το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, κάλεσαν κατοίκους κι επισκέπτες να αποφεύγουν κάθε επαφή με τα άγρια ζώα, ενώ χρήστες των social media επεσήμαναν πως κανένας νόμος και καμία αρχή δεν μπορεί να προστατέψει κάποιον που συμπεριφέρεται με τόσο ηλίθιο κι ανώριμο τρόπο, θεωρώντας τις αρκούδες άκακα κατοικίδια.