16 Απριλίου 2019

"Οι ΗΠΑ θέλουν να σβήσουν την Τουρκία από την Ανατ. Μεσόγειο"

Ο Σερντάρ Τουργκούτ, αρθρογράφος της εφ. Habertürk, στο άρθρο του αναφέρει πως τροπολογία που παρουσιάστηκε στην αμερικανική γερουσία, έχει ως σκοπό να "σβήσει την Τουρκία από την Αν. Μεσόγειο" και χρησιμοποιεί...


... την φράση "Αν διαβάσετε προσεκτικά το κείμενο όπως εγώ, μπορείτε να δείτε πως ο άλλος στόχος είναι να σβήσουν την Τουρκία από την Αν. Μεσόγειο".

ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ  ΝΑ ΜΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ
Ο Τουργκούτ γράφει πως "Να είστε βέβαιοι πως όταν πήρα στα χέρια μου το κείμενο και το διάβασα, αισθάνθηκα σαν να μου ρίχνουν βραστό νερό", λέει πως ο στόχος του κειμένου είναι "Να σβήσουν την Τουρκία από την Αν. Μεσόγειο" και συνεχίζει ως εξής:

"Ο σκοπός της τροπολογίας δηλώνεται στην πρώτη σελίδα ως εξής: Η τροπολογία αυτή αποσκοπεί στην ανάπτυξη της συνεργασίας για την ασφάλεια και την ενέργεια στην Αν. Μεσόγειο και σε άλλους σκοπού¨. Αν διαβάσετε προσεκτικά όπως εγώ το κείμενο μπορείτε να δείτε πως ο άλλος σκοπός είναι να σβήσουν την Τουρκία από την Αν. Μεσόγειο".

Ο Τουργκούτ αναφέρει πως σε καμία περίοδο στο παρελθόν δεν έγινε τέτοιο βήμα που να δύναται να επιφέρει συνέπειες αρνητικές για την Τουρκία, υπενθυμίζει την εταιρική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ και Κύπρου που έστησαν στην περιοχή οι ΗΠΑ και γράφει πως "Στο πλαίσιο αυτό Ελλάδα και Ελληνοκυπριακός Τομέας δίνουν στις ΗΠΑ νέες δυνατότητες για εγκατάσταση όπλων, πολεμικών πλοίων και στρατού στα εδάφη τους, ενώ οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να πουλήσουν στον Ελληνοκυπριακό τομέα νέα όπλα"

ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Ο Τουργκούτ αναφέρει πως η ένταση σχετικά με την αγορά των S-400 από την Τουρκία, αναφέρεται στο κείμενο και συνεχίζει γράφοντας τα εξής:

"Στο σημείο όπου αναφέρονται οι δυνητικές εξωτερικές απειλές, αναφέρονται πρώτα οι τρομοκρατικές οργανώσεις και ακολούθως δίνεται το σήμα πως έτσι θα ιδωθεί και η Τουρκία σε περίπτωση που πάρει τους S-400. Στο σημείο αυτό επαναλαμβάνεται πως σε αυτή την περίπτωση θα εφαρμοστούν νέες κυρώσεις στην Τουρκία. Είναι κακόβουλοι κατά της Τουρκίας, από κάθε φράση της τροπολογίας, αναδίδονται σύννεφα από άσχημες μυρωδιές.
[Πηγές: tr.sputniknews, βαλκανικό περισκόπιο]