25 Απριλίου 2019

Μόσχα: Τα Λευκά Κράνη του Σόρος ετοιμάζουν νέες προβοκάτσιες στη Συρία

Νέες προβοκάτσιες με δηλητηριώδεις ουσίες στη Συρία ετοιμάζουν τα «Λευκά Κράνη», όπως γνωστοποίησε την Τετάρτη ο αναπληρωτής πρέσβης της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βλαντίμιρ Σαφράνκοφ.

Ο Ρώσος διπλωμάτης, μάλιστα, κατήγγειλε...


... ότι η οργάνωση πρόκειται να κατηγορήσει τη συριακή κυβέρνηση για τη χρήση των δηλητηριωδών ουσιών.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Βίκτορ Κουπσίτσιν, αποκάλυψε ότι «μία ομάδα ανταποκριτών διεθνών media κινηματογράφησαν τον θάνατο μίας συριακής οικογένειας από χημικά όπλα, τα οποία υποτίθεται ότι χρησιμοποίησαν τα συριακά στρατεύματα, στην περιοχή Μορέκ, στην επαρχία Χάμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι Μόσχα και Δαμασκός έχουν επισημάνει αρκετές περιπτώσεις, κατά τις οποίες τα «Λευκά Κράνη» έχουν σκηνοθετήσει μία σειρά από προβοκάτσιες στη Συρία, προκειμένου να κατηγορήσουν τη συριακή κυβέρνηση και να παράσχουν σε χώρες της Δύσης τη δικαιολογία να παρεμβαίνουν στο εσωτερικό της αραβικής χώρας.

Η πολεμική διαμάχη στη Συρία ξεκίνησε το 2011, όταν οι κυβερνητικές δυνάμεις τέθηκαν αντιμέτωπες με πολυάριθμες αντιπολιτευόμενες και τρομοκρατικές ομάδες. Ο πόλεμος έχει προξενήσει μία άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση, καθώς εκατομμύρια άτομα αναγκάστηκαν να εκτοπιστούν και να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς.