13 Απριλίου 2019

Παρενόχληση γυναίκας παπά μετά από δημοσίευση φωτογραφιών της από διαγωνισμό ομορφιάς - ΕΙΚΟΝΕΣ

Η γυναίκα του παπά Σέργκι Ζοτόφ του Μαγκνιτογκόρσκ, Οξάνα, δέχτηκε παρενόχληση μετά τη δημοσίευση στο ίντερνετ φωτογραφιών της από τον διαγωνισμό ομορφιάς «Είσαι μοναδική».

Η Οξάνα Ζότοβα εργάζεται [δείτε τις εικόνες]...


... ως κοσμετολόγος στο σαλόνι ομορφιάς που έχει. Ο άντρας της, ιερέας, δεν θεωρεί ότι το επάγγελμά της αντιτίθεται στους κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Σύμφωνα με τον διάκονο, παπά Λεβ Βακλίτσκι, υπήρξε συζήτηση με τον ιερέα και σαν τιμωρία για τη συμπεριφορά της γυναίκας του αποφασίστηκε να σταλεί προσωρινά σε μικρό χωριό στο Φερσαμπενουάζ με πληθυσμό 4.000 κατοίκων.

Ο Βακλίτσκι, πρόσθεσε μιλώντας στο Sputnik, ότι η γυναίκα του ιερέα πρέπει να μην συμπεριφέρεται όπως θέλει και τους σύγκρινε ως παράδειγμα με τις συζύγους υψηλόβαθμων αξιωματούχων, που πρέπει επίσης να αποφεύγουν συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Την ίδια ώρα πρόσθεσε ότι οι ιερείς και οι γυναίκες τους, όπως και οι απλοί άνθρωποι μπορούν να πηγαίνουν σε λουτρά και παραλίες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει λόγος να μοιράζονται αυτές τις στιγμές στα social media.


Η αντίδραση στα ρωσικά κοινωνικά δίκτυα ήταν διαφορετική. Ενώ κάποιοι συμφώνησαν ότι η σύζυγος ιερέα πρέπει να είναι πιο προσεκτική, ειδικά κατά τις προετοιμασίες ενόψει Πάσχα, άλλοι δήλωσαν ότι η ζωή της γυναίκας του ιερέα πρέπει να είναι ανεξάρτητη και να κάνει ό,τι θέλει.