20 Μαρτίου 2019

Boeing: Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των 737 MAX

Η ηγεσία της εταιρίας Boeing λαμβάνει μέτρα για να διασφαλιστεί πλήρως η ασφάλεια στη σειρά 737 MAX των αεροσκαφών της, με βάση τα ευρήματα από τις έρευνες για τη συντριβή των αεροσκαφών της Lion Air και της Ethiopian Airlines, δήλωσε...


... ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Ντένις Μιούλενμπεργκ.

«Η ασφάλεια βρίσκεται στον πυρήνα του ποιοι είμαστε στην Boeing, και η διασφάλιση ασφαλούς και αξιόπιστου ταξιδιού με τα αεροπλάνα μας είναι μια διαχρονική αξία και απόλυτη δέσμευσή μας προς όλους», αναφέρει ο Μιούλενμπεργκ.

Τονίζει πως η εταιρία προσπαθεί να κατανοήσει τι ακριβώς συνέβη και να κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει μελλοντικές τραγωδίες. Προσθέτει πως με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από τα αεροπορικά δυστυχήματα της Lion Air και της Ethiopian Airlines η εταιρία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια αεροσκαφών 737 MAX.

Σύμφωνα με τον Μιούλενμπεργκ, προσωπικό της Boeing βρέθηκε στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος της Ethiopian Airlines προκειμένου να συνδράμει στην έρευνα παρέχοντας την τεχνογνωσία του. Το Boeing 737 MAX 8 των Ethiopian Airlines, συνετρίβη στις 10 Μαρτίου, οδηγώντας στο θάνατο και τους 157 επιβαίνοντες σε αυτό. Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα για τις αιτίες της αεροπορικής τραγωδίας.

Αντίστοιχο αεροπορικό δυστύχημα με αεροσκάφος ίδιου τύπου συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο στην Ινδονησία. Σε όλο τον κόσμο, αεροπορικές εταιρίες και υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας, απαγόρευσαν την πτήση των συγκεκριμένων αεροσκαφών.