25 Μαρτίου 2019

Στο αεροπλάνο «κόλλησε» ο Ισπανός Βασιλιάς κατά την επίσκεψή του στην Αργεντινή - ΒΙΝΤΕΟ

Το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας χρειάστηκε να περιμένει στο εσωτερικό του αεροσκάφους για περίπου μία ώρα, καθώς το ένα πρόβλημα διαδεχόταν το άλλο.

Με… κακούς οιωνούς ξεκίνησε η επίσκεψη [δείτε το βίντεο]...


... του Βασιλιά της Ισπανίας, Φιλίππου ΣΤ', στην Αργεντινή. Ο Ισπανός Βασιλιάς, ο οποίος συνοδευόταν από τη Βασίλισσα Λετίτσια, είχε μία περιπετειώδη άφιξη στο αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες.

Το βασιλικό Airbus, παρότι προσγειώθηκε με ασφάλεια, χρειάστηκε περίπου 15 λεπτά, προκειμένου να φθάσει στον χώρο στάθμευσης και αποβίβασης. Όμως τα προβλήματα δεν τελείωσαν εκεί, καθώς η σκάλα του αεροσκάφους παρουσίασε κάποιου είδους δυσλειτουργία. Ως αποτέλεσμα, ο Βασιλιάς αναγκάστηκε να περιμένει στο εσωτερικό του αεροσκάφους σχεδόν μία ώρα.

Μάλιστα, πέραν του Φιλίππου και της Λετίτσιας, στην… αναμονή βρίσκονταν και οι υπουργοί Εξωτερικών της Ισπανίας και της Αργεντινής, όπως και άλλοι τιμώμενοι επισκέπτες, οι οποίοι βρίσκονταν στο αεροδρόμιο, προκειμένου να υποδεχθούν τον Ισπανό Βασιλιά. Εντέλει, το ζήτημα επιλύθηκε όταν οι αρχές του αεροδρομίου έφεραν μία νέα σκάλα, ώστε να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια η αποβίβαση.

Το βασιλικό ζεύγος θα παραμείνει στην Αργεντινή για τέσσερις ημέρες, με στόχο να καταδειχθούν οι «στενές διμερείς σχέσεις». Μάλιστα, η επίσκεψη συνέπεσε με την Ημέρα Μνήμης, η οποία γιορτάζεται στις 24 Μαρτίου στη μνήμη των θυμάτων του στρατιωτικού καθεστώτος, το οποίο επιβλήθηκε το 1976.

Το 2014, πάντως, απόρρητα έγγραφα αποκάλυψαν ότι η ισπανική μοναρχία παρείχε στήριξη στη στρατιωτική δικτατορία, η οποία ανετράπη το 1983.