20 Μαρτίου 2019

Κούρδοι της Συρίας: "Θα προστατεύσουμε αυτά που έχουμε κερδίσει"

Το Γραφείο Αμύνης της Αυτόνομης Περιοχής Αν.Συρίας, απαντώντας στις δηλώσεις του Σύρου υπουργού Αμύνης Αλή Αμπντουλλάχ Εγιούπ, τόνισε πως υποστηρίζουν την πολιτική λύση, αλλά θα προστατεύσουν αυτά που έχουν κερδίσει.

Ο Σύρος υπουργός Αμύνης...


... Αλή Αμπντουλλάχ Εγιούπ, μιλώντας για την περιοχή ανατολικά του Ευφράτη, δήλωσε πως "Είτε δια της προσέγγισης με το DSG, είτε μέσω στρατιωτικής επιχείρησης θα απελευθερώσουμε όλα τα εδάφη", μια δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση των Κούρδων της Συρίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΝΗΑ που εκπέμπει από την Ροζάβα, η δήλωση αυτή αναφέρει τα εξής: Ο Σύρος υπουργός Αμύνης την Δευτέρα που ήταν η πρώτη επέτειος από την κατοχή του Άφριν από το τουρκικό κράτος και τις συμμορίες του, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (DSG).

Οι δηλώσεις δείχνουν το πόσο μακρά βρίσκονται από τα εθνικά συμφέροντα της Συρίας. Επίσης αποτελούν ένδειξη της πολιτικής που οδήγησε την Συρία σε αυτή την κατάσταση. Αυτή η ρητορική των απειλών προς το QSD που απελευθέρωσε την βόρεια και ανατολική Συρία, προστατεύει τις δυνάμεις των τρομοκρατών και υπηρετεί αυτούς που θέλουν να διασπάσουν την Συρία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως η αυτόνομη διοίκηση της Ροζάβα υποστηρίζει τον διάλογο και προστίθεται πως "Η στάση που επιδείχθηκε την Δευτέρα, δείχνει πως η κυβέρνηση της Συρίας αποφεύγει την ειρηνική και δημοκρατική λύση και επιμένει στην πολιτική της πίεσης και της βίας".