18 Μαρτίου 2019

Φυλακισμένος έδωσε τέλος στην ζωή του διαμαρτυρόμενος για την απομόνωση του Οτσαλάν

Ο Ζουλκούφ Γκεζέν, κρατούμενος στις φυλακές του Τεκίρνταγ, ο οποίος από την 1/3 και μετά έκανε απεργία πείνας ως διαμαρτυρία για την απομόνωση σε βάρος του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν...


... έδωσε τέλος στην ζωή του.

O Γκεζεν καθώς ήταν άρρωστος με ηπατίτιδα β΄ και δεν μπορούσε να συνεχίσει την απεργία πείνας που άρχισε στις φυλακές τύπου F στο Τεκίρνταγ, με αίτημα την άρση της απομόνωσης σε βάρος του ηγέτη του ΠΚΚ Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, χθες το βράδυ έδωσε τέλος στην ζωή του.

Ο Αμέτ Γκεζέν, θείος του Ζιουλκούφ Γκεζέν σε συνέντευξη που έδωσε στο Medya Haber TV, δήλωσε πως "Ο Ζουλκούφ έκανε αυτή την διαμαρτυρία για να σπάσει η απομόνωση σε βάρος του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν. Περαστικά σε όλο τον κουρδικό λαό".

Η σορός του Γκεζέν αρχικά μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Ναμίκ Κεμάλ του Τεκίρνταγ. Η οικογένεια του Γκεζέν πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να παραλάβει την σορό. Ο ανηψιός του παρέλαβε την σορό από το Τεκίρνταγ και ξεκίνησε για Κωνσταντινούπολη. Απόψε η σορός του Γκεζέν αναμένεται να φτάσει με αεροπλάνο στην πατρίδα του το Ντιγιαρμπακίρ.
[Πηγές: siyasihaber4.org, tourkikanea]