19 Φεβρουαρίου 2019

Η Ρωσία παρέδωσε στην Τουρκία το πρώτο ελικόπτερο Ka-32 πολλαπλών χρήσεων - ΒΙΝΤΕΟ

Η Ρωσία παρείχε στην Τουρκία το πρώτο ελικόπτερο Ka-32 πολλαπλών χρήσεων έχοντας σύμβαση για τρία ελικόπτερα, δήλωσε στο Sputnik ο Αντρέι Μπογκίνσκυ, γενικός διευθυντής της ρωσικής εταιρείας ελικόπτερων.

«Στο τέλος Μαρτίου [δείτε το βίντεο]...


... στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για την επέκταση των προμηθειών», ανέφερε στην έκθεση όπλων IDEX-2019.

Σύμφωνα με τον Μπογκίνσκυ, η Άγκυρα μπορεί να αποκτήσει πέντε ακόμη ελικόπτερα. Ο επικεφαλής των ρωσικών ελικόπτερων σημείωσε επίσης ότι η τουρκική πλευρά ενδιαφέρεται να αγοράσει και τα ελικόπτερα Ansat.

Το ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων Ka-32 A11BC έχει σχεδιαστεί για ειδικές εργασίες έρευνας και διάσωσης, για εργασίες εγκατάστασης σε μεγάλο υψόμετρο καθώς και για πυρόσβεση. Επιπλέον, το ελικόπτερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά φορτίου και αεροδιακομιδή ασθενών και τραυματιών.

Η πρώτη έκδοσή του ονομάστηκε Kamov Ka-27 και αποτέλεσε το στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο δημιουργήθηκε αρχικά για το Σοβιετικό Ναυτικό και σήμερα υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Νότιας Κορέας, του Βιετνάμ, της Πορτογαλίας, της Κίνας και της Ινδίας.