18 Φεβρουαρίου 2019

Κοσσυφοπέδιο: Πραγματοποιήθηκε στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της ανεξαρτησίας

Παρέλαση των στρατιωτών της Δύναμης Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου πραγματοποιήθηκε στην Πρίστινα καθώς και πανηγυρική συνεδρίαση της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου σηματοδοτώντας την 11η επέτειο της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

Πριν από την παρέλαση...


... ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, συνεχάρη τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου για την 11η επέτειο, δηλώνοντας ότι οι στρατιώτες της Δύναμης Ασφαλείας είναι το καμάρι του Κοσόβου και η καλύτερη απόδειξη της επιτυχία και της προόδου της χώρας.

Σημείωσε ότι η απόφαση να σχηματισθεί ο στρατός είναι δίκαιο και νόμιμο ιστορικό δικαίωμα. Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου δήλωσε ότι ο δρόμος για την οικοδόμηση κράτους απαιτούσε σοφία και υπομονή, καθώς και γνώση πότε να ληφθούν στρατηγικές αποφάσεις και πότε να κάνει συμβιβασμούς.

Την στρατιωτική παρέλαση καθώς και την επίσημη συνέλευση του κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου παρακολούθησαν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα και ο πρέσβης των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Γουόκερ, καθώς και πρέσβεις άλλων φιλικών χωρών στην Πρίστινα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Κοσόβου.