19 Φεβρουαρίου 2019

Μέτρα από την ΕΕ ζητά η Ευρωβουλή μετά την απαγόρευση εισόδου βουλευτών στη Βενεζουέλα

«Πυρά» σε βάρος του πρόεδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, για την απέλαση αντιπροσωπείας της Ευρωκοινοβουλίου, καλώντας...


... τις Βρυξέλλες να αναλάβουν δράση.

«Το καθεστώς του Μαδούρο εμποδίζει τους βουλευτές να κάνουν τη δουλειά τους, αποβάλλοντάς τους. Περισσότερες αποδείξεις ότι πρόκειται για δικτάτορα. Ελπίζω ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα απαντήσει με μέτρα ανάλογα της τελευταίας προσβολής», ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter.

Συγκεκριμένα, τρεις βουλευτές από την Ισπανία, ένας από τη Γερμανία και ένας από την Ολλανδία, έφτασαν την Κυριακή στη Βενεζουέλα για συνάντηση με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο.

Όπως ανέφερε ο Εστεμπάν Γκονζάλε Πονς του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, τα διαβατήρια των βουλευτών κατασχέθηκαν κατά την άφιξή τους και οι ίδιοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Αργότερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας τους κατηγόρησε για συνωμοσία.

Ο Χουάν Γκουάιδο, τον Ιανουάριο, αυτοαναγορεύτηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, εξασφαλίζοντας τη στήριξη των ΗΠΑ και διάφορων χωρών της ΕΕ, την ώρα που η Ρωσία, η Κίνα, το Μεξικό και άλλες χώρες εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Νικολά Μαδούρο.