19 Ιανουαρίου 2019

Ο Τραμπ επιβάλλει περιορισμούς στα ταξίδια βουλευτών με κυβερνητικά αεροσκάφη

Ο Λευκός Οίκος απαγόρευσε τα ταξίδια βουλευτών με κυβερνητικά αεροσκάφη, χωρίς την έγκρισή του, καθώς μαίνεται η κόντρα ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και στους Δημοκρατικούς για τη χρηματοδότηση...
... της κατασκευής του τείχους στο Μεξικό. Η αμερικανική κυβέρνηση απαγόρευσε τα ταξίδια βουλευτών με κυβερνητικά αεροσκάφη χωρίς προηγούμενη έγκριση από τον Λευκό Οίκο, για όσο διάστημα διαρκεί η μερική αναστολή των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής αμερικανικής κυβέρνησης.

Το ABC News ανήρτησε στο Twitter ένα αντίγραφο του σχετικού εγγράφου από το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού. ​Σημειωτέον ότι την Πέμπτη, ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε στην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, να χρησιμοποιήσει στρατιωτικό αεροσκάφος για ταξίδι της στο εξωτερικό.

Η τελευταία απόφαση του Τραμπ έρχεται καθώς συνεχίζεται η αντιπαράθεση με τους Δημοκρατικούς σχετικά με το κονδύλι των 5 δισ. δολ. που ο Αμερικανός πρόεδρος προορίζει για την κατασκευή του τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό και η οποία έχει οδηγήσει στο «shutdown» της κυβέρνησης.