8 Ιανουαρίου 2019

Σε χαμηλά επίπεδα ο υδράργυρος

Χιόνια και στα πεδινά από τον "Τηλέμαχο"

Χιονοπτώσεις στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης και...


... των νησιών του Αιγαίου αναμένουν για σήμερα οι μετεωρολόγοι.

Τα φαινόμενα από το νέο κύμα κακοκαιρίας «Τηλέμαχο» βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι βελτιωμένος ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Πολύ ισχυρός παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, όπου κατά τόπους θα είναι ολικός. 

Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην Χαλκιδική αναμένονται τοπικές νεφώσεις, με παροδικές χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 2 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από -5 βαθμούς έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με χιονόνερο ή χιόνι, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).