28 Νοεμβρίου 2018

Γιορτή για την ίδρυση του ΡΚΚ στο Λαύριο

από τον κουρδικό Τύπο
Εκατοντάδες άτομα από το στρατόπεδο του Λαυρίου, με δάδες στα χέρια έκαναν πορεία στο Λαύριο. Στην πορεία ανοίχθηκε μεγάλη σημαία του ΡΚΚ και του Κούρδου Λαϊκού Ηγέτη...


... Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, ενώ συχνά ήταν τα συνθήματα "Ζήτω ο πρόεδρος ΑΠΟ", "Ζήτω η Αντίσταση του ΡΚΚ", "Το ΡΚΚ είναι λαός και είναι εδώ" και "Οι μάρτυρες είναι θάνατοι".

Μετά από την πορεία διοργανώθηκε μια εκδήλωση στην πλατεία του Λαυρίου. Η εκδήλωση άρχισε με ενός λεπτού σιγή και μετά έγινε ομιλία εξ ονόματος της Πατριωτικής Επαναστατικής Κίνησης Νεολαίας.

Στην ομιλία που έγινε στην επέτειο για την ίδρυση του ΡΚΚ, αναφέρθηκε πως "Καταγγέλλουμε την απομόνωση σε βάρος του Οτζαλάν και την απόφαση των ΗΠΑ σχετικά με την ηγεσία του ΡΚΚ".

Αναφέρθηκε επίσης πως το ΡΚΚ δίνει αγώνα για την ελευθερία στα 4 τμήματα του Κουρδιστάν (σημ. μεταφρ.: Εννοούν τμήματα που σήμερα ανήκουν σε Τουρκία, Ιράν, Ιράκ και Συρία), τιμήθηκαν οι ήρωες ηγέτες του ΡΚΚ με πρώτο τον Χακί Καρέρ, τιμήθηκαν οι ήρωες του αγώνα και τονίστηκε πως το ΡΚΚ είναι το κόμμα των μαρτύρων.
[Πηγές: anfturkce.com, tourkikanea]