30 Σεπτεμβρίου 2018

Best seller και στην Ολλανδία το βιβλίο «Ο Αγών μου» του Χίτλερ

Έκπληξη προκαλεί στους παρατηρητές το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού για το βιβλίο «Ο Αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μετά τη Γερμανία, τώρα έγινε best seller και στην Ολλανδία. Παραμένοντας...


... για 70 χρόνια απαγορευμένο στην Ολλανδία, το βιβλίο «Ο Αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ έκανε την εμφάνισή του στα βιβλιοπωλεία της χώρας τον Αύγουστο, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να γίνει μέχρι και best seller.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο ολλανδικός τίτλος του βιβλίου «Mijn Strijd» βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας με τα βιβλία με τις περισσότερες πωλήσεις στη χώρα. Εντούτοις, το βιβλίο, από τη στιγμή που κυκλοφόρησε στην ολλανδική αγορά, πυροδότησε πλήθος αντιδράσεων.

Παράλληλα με τα έντονα ξεσπάσματα, υπήρξαν και πιο ήπιες αντιδράσεις, με την Hannah Luden, την επικεφαλής παρατηρητηρίου αντισημιτισμού στη χώρα να αναφέρει: «Η κύρια ανησυχία μας είναι ότι θα γίνει μόδα και ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι θα το διαβάσουν έχοντας τις σχετικές πληροφορίες. Ο εκδότης έχει εμπορικό ενδιαφέρον, όχι απαραίτητα ιδεολογικό. Ελπίζω να έχουν καλές προθέσεις».

Το «Mijn Strijd» κυκλοφόρησε στην Ολλανδία σχεδόν δύο χρόνια μετά από το λανσάρισμα μιας έκδοσης στη Γερμανία που βρέθηκε επίσης στις πρώτες θέσεις μεταξύ των βιβλίων με τις περισσότερες πωλήσεις στη χώρα, ξαφνιάζοντας πολλούς που θεωρούσαν ότι η νέα γενιά δεν ενδιαφέρεται για αυτή τη «μαύρη σελίδα» της ιστορίας της χώρας.