16 Ιουλίου 2018

Συμφώνησε το PKK/PYD-YPG με τον Άσαντ για τη μεταβίβαση των δύο μεγάλων φραγμάτων

Από το τουρκικό κρατικό πρακτορείο TRT
Η τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD-YPG και το καθεστώς του Άσαντ συμφώνησαν για τη μεταβίβαση των δύο μεγάλων φραγμάτων υπό τον έλεγχο της τρομοκρατικής οργάνωσης. [σ.σ. εννοούν τους Κούρδους].

Σύμφωνα με...


... τις πληροφορίες από τις έμπιστες πηγές οι δύο πλευρές συνέχιζαν εδώ και ένα μήνα τις επαφές μεταξύ τους και ως αποτέλεσμα συμφώνησαν για τη μεταβίβαση των επιχειρηματικών δικαιωμάτων για τα δύο μεγάλα φράγματα Τάμπκα και Τισρίν.

Με τη συμφωνία οι αρμόδιοι του καθεστώτος θα εγκατασταθούν στις σχετικές εγκαταστάσεις. Απέναντι σε αυτό, το συριακό καθεστώς θα εξασφαλίσει ηλεκτρικό ρεύμα και νερό σε περιοχές υπό την κατοχή της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD-YPG. Από την άλλη η τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD-YPG και το συριακό καθεστώς συνεχίζουν τις επαφές και για τον έλεγχο των περιοχών πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην Ντέιρ αλ Ζορ.

Η αντιπροσωπεία του συριακού καθεστώτος μεταξύ αυτών και Ρώσοι αρμόδιοι επισκέφτηκαν την περιοχή πετρελαϊκών κοιτασμάτων Αλ Ομέρ. Στις 2 Ιουνίου οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει για την ανταλλαγή πετρελαίου του σχετικού χώρου. Από την άλλη το καθεστώς και η τρομοκρατική οργάνωση περίπου πριν από ένα χρόνο συμφώνησαν για να μοιραστούν τα έσοδα που θα εξασφαλίσουν από το πετρέλαιο στην πόλη Χασέκε.

Η τρομοκρατική οργάνωση υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και έχει υπό τον έλεγχο της το 70% των πηγών του πετρελαίου στη Συρία. Το ένα τέταρτο των συριακών εδαφών είναι υπό την κατοχή της PKK/PYD-YPG και με την υποστήριξη των ΗΠΑ και εξασφάλισε των έλεγχο σε τρία μεγάλα φράγματα.