18 Ιουλίου 2018

P-3B Orion: Η Lockheed Martin επιστρέφει στην ΕΑΒ πριν από το τέλος Ιουλίου

"Πριν αλέκτορα φωνήσαι"... μία, η Lockheed Martin επιστρέφει στην ΕΑΒ σηματοδοτώντας την αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση του λειτουργικού ελέγχου στο λεγόμενο αεροσκάφος της ενδιάμεσης λύσης.

Αυτό σύμφωνα με...


... τις πληροφορίες του OnAlert αναμένεται να συμβεί εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Ιουλίου με την επιστροφή στην Ελλάδα του τεχνικού συμβούλου της εταιρείας που είχε αναλάβει την πραγματοποίηση τους.

Το επόμενο στάδιο και ο στόχος
Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να τροφοδοτήσει ένα ντόμινο εξελίξεων, το οποίο οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού επιδιώκουν και επιθυμούν να είναι ταχύ. Εάν τελικώς ο εξειδικευμένος συνεργάτης της Lockheed Martin πιστοποιήσει την εναρμόνιση με τα πρότυπα της κατασκευάστριας εταιρείας, με τους υλοποιηθέντες λειτουργικούς ελέγχους, μετά και την ενσωμάτωση των τελευταίων παρατηρήσεων από πλευράς της ΕΑΒ, τότε το P-3B Orion θα αποδεσμευτεί και θα ξεκινήσουν οι δοκιμές αέρος.

Το χρονικό
Όπως έγραψε εχθές το OnAlert.gr o εξειδικευμένος συνεργάτης που είχε επιφορτιστεί με το συγκεκριμένο έργο, αναχώρησε, κατά πληροφορίες, από την Ελλάδα τα προηγούμενα 24ωρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης ενδιάμεσα είχε επιδώσει τις παρατηρήσεις του για την επιδιόρθωση δυσλειτουργιών που ειχε εντοπίσει. Οι παρατηρήσεις του ενσωματώθηκαν στο τεχνικό follow up από την ΕΑΒ, όμως δεν μπήκε ποτέ η σφραγίδα ολοκλήρωσης.

Έτσι η αναχώρησή του δεν συνοδεύτηκε και με την αποδέσμευση του αεροσκάφους. Αυτό θα σηματοδοτούσε και την έναρξη των εναέριων δοκιμών και την αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του στον ουρανό του Αιγαίου εντός του Ιουλίου, όπως αναμένετο.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα Βάσει του αρχικού προγραμματισμού η αυλαία του προγράμματος αναμενόταν να πέσει το φθινόπωρο του 2023. Συγκεκριμένα προβλέπεται παράδοση του δεύτερου αεροσκάφους στο πρώτο τετράμηνο του 2022 και του τρίτου στο τρίτο τρίμηνο της ίδιας χρονιάς. Επόμενη παράδοση ήταν προγραμματισμένη για την άνοιξη του 2023 και η ολοκλήρωση τους αναμένετο εντός του φθινοπώρου του 2023.