19 Ιουλίου 2018

Τα μαζεύει ο Ζάεφ για Ιβάν Σαββίδη: "Μη επιβεβαιωμένες οι καταγγελίες"

Η λασπομηχανή των μυστικών υπηρεσιών θα μας απαγορεύσει και την "ρωσική σαλάτα"

Σε διευκρινίσεις πως δεν υπάρχει κανένας λόγος αποστολής εγγράφων στις ελληνικές αρχές σχετικά με τη φερόμενη εμπλοκή Ελλήνων επιχειρηματιών...


... και συγκεκριμένα του Ιβάν Σαββίδη, στη χρηματοδότηση ομάδων διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών προχώρησε ο Ζόραν Ζάεφ.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορεία της γειτονικής χώρας «ΜΙΑ», o πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, πραγματοποιώντας μια στροφή 180 μοιρών, δήλωσε χαρακτηριστικά πως οι ισχυρισμοί αυτοί βασίστηκαν σε μη επιβεβαιωμένες καταγγελίες που έγιναν στην αστυνομία από κάποια άτομα, μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν εναντίον αστυνομικών δυνάμεων μπροστά από το κοινοβούλιο.

«Πρόκειται για καταθέσεις ατόμων που τις έδωσαν μετά τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών μπροστά στο Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της οργάνωσης Komiti (σ.σ. πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς της ποδοσφαιρικής ομάδας Βαρντάρ Σκοπίων που ανήκει σε Ρώσο επιχειρηματία).

» Έκανα αυτά τα σχόλια για να στείλω ένα μήνυμα ότι πρέπει να χτίσουμε φιλία και όχι να δημιουργούμε έδαφος για εξάπλωση της εχθρότητας. Η "Μακεδονία" ήδη δείχνει το παράδειγμα οικοδόμησης φιλίας και θα συνεχίσει να το κάνει αυτό με όλες τις χώρες, περιλαμβανομένης της Ρωσικής Ομοσπονδίας», σημείωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Ζάεφ, σε συνέντευξή του στο BuzzFeed News τη Δευτέρα είχε δηλώσει ότι η κυβέρνησή του έλαβε πολλαπλές αναφορές ότι «Έλληνες επιχειρηματίες» που «διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις» κατέβαλαν σε πολίτες της ΠΓΔΜ ποσά από 13.000 δολάρια έως 21.000 δολάρια για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος αργότερα φέτος, το οποίο θα καθορίσει εάν η χώρα θα μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Την ίδια ημέρα, δημοσίευμα του BuzzFeed, επικαλούμενο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων, κατονόμασε τον ομογενή επιχειρηματία ως έναν εκ των χρηματοδοτών αυτών των βίαιων ενεργειών.

Κατηγορηματική ήταν η διάψευση από την πλευρά του ομίλου Σαββίδη που σε ανακοίνωσή του (δείτε εδώ) είχε τονίσει: «Καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα. Για το λόγο αυτό, τις αμέσως επόμενες ώρες και αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα προβούμε στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του μέσου, καθώς και των συντακτών του ανυπόστατου αυτού δημοσιεύματος».