19 Ιουλίου 2018

Περί μουφτειών στην Θράκη

Όπως με θλίψη και οργή μου έχουν εκμυστηρευτεί Θρακιώτες Μουσουλμάνοι, που αγαπούν με επίγνωση την Ελλάδα, οι πιέσεις των τελευταίων χρόνων προς τις Μουφτείες και τους νόμιμους Μουφτήδες, μόνο με την περίοδο της χούντας...


... μπορεί να συγκριθούν!

Τα Υπουργεία Παιδείας και Εξωτερικών, που εμφανίζονται ως συναρμόδια για τα ζητήματα της Μουσουλμανικής Μειονότητας, είναι καιρός να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Επί δύο (2) χρόνια οι νόμιμες Μουφτείες βρίσκονται υπό καθεστώς οικονομικής ασφυξίας. Απλήρωτοι οι υπάλληλοι των Μουφτειών, απλήρωτοι οι ιμάμηδες, οι μουεζίνηδες που εξαρτώνται από τις Μουφτείες, τουλάχιστον στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη.

Το ελληνικό κράτος, με την κυβέρνηση της σύμπραξης ‘ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ’, στην Θράκη παίζει το παιχνίδι της Άγκυρας! Η Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι ανύπαρκτη, αφού ένας απόστρατος, πολιτικός φίλος του κ. Κοτζιά και μέλος του περιβόητου ‘Πράττω’, έχει ορισθεί σύμβουλος του Υπουργού και του έχουν δοθεί ένα σωρό καίριες αρμοδιότητες, που δεν είναι νόμιμες, σύμφωνα με την διάταξη του Προεδρικού Διατάγματος 63/2005, άρθρο 65 παράγραφος 3!

Απαξιώνει το κράτος, υπό την παρούσα κυβέρνηση, τους Μουφτήδες Μέτσο Τζεμαλή και Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, ανθρώπους που επί τριάντα είναι ως personae non grata, ανεπιθύμητοι να επισκεφθούν την Τουρκία, στα πρόσωπά τους επί τρεις δεκαετίες υπομένουν οχετούς από τους βόθρους της τουρκικής προπαγάνδας στη Θράκη.

Πρόκειται για ανθρώπους, με τεράστιο κύρος στον μουσουλμανικό κόσμο, που διακηρύττουν με λόγο τιμής και θάρρους, την αλήθεια για το status των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα, σε διεθνή φόρα, σε μουσουλμανικά συνέδρια διεθνούς εμβέλειας. Και τώρα, ο μαθητευόμενος μάγος μας κ. Αλέξης Τσίπρας, που νομίζει ότι μπορεί να μας πείσει πως παραμένει αριστερός, επειδή δεν φορά λαιμοδέτη, αποφάσισε πως στην Ελλάδα, οι Μουφτήδες πρέπει να εκλέγονται, ενώ όπως λέχθηκε πιο πάνω, αυτό δεν συμβαίνει πουθενά.

Την εκλογή των Μουφτήδων στην Ελλάδα, την θέλει και την επιδιώκει εδώ και χρόνια η Τουρκία, προφανώς ελπίζοντας, πως θα αναδειχθούν Μουφτήδες μετά από εκλογές “τουρκοδίαιτοι”, που το μυαλό και η καρδιά τους θα είναι στραμμένα στην Άγκυρα και όχι στην Μέκκα!

Όπως λέχθηκε πιο πάνω, η Ελλάδα, ποτέ δεν είχε μειονοτική πολιτική, βασισμένη σε σταθερές αξίες και θεμελιωμένη στο δίκαιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στο Σύνταγμα της χώρας. Μιας και το κράτος δεν μπορεί να επεμβαίνει σε καμιά άλλη θρησκευτική κοινότητα, το κάνει, λόγω ενός παράνομου καθεστώτος, που ρυθμίζει τα ζητήματα της Μουσουλμανικής Μειονότητας στην Θράκης με τις Μουφτείες και τους Μουφτήδες.

Το ότι η νομοθεσία για την μουσουλμανική κοινότητα και για τους Μουφτήδες πρέπει να αλλάξει, είναι βέβαιο. Όχι όμως σύμφωνα με τα κελεύσματα της Άγκυρας!  Και αναρωτιέμαι, μήπως ο κ. Τσίπρας, που αμφιβάλλω αν ξέρει κάτι ελάχιστο, έστω περί Ισλάμ, όπως και περί Ορθοδοξίας, επιχειρεί με τις πομφόλυγες περί εκλογής Μουφτήδων να κρατήσει στο “μαντρί” του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτιστα τον Χ. Ζεϊμπέκ, εγκάρδιο φίλο του ψευτομουφτή Α. Μετέ, αλλά και κάθε άλλο πιθανό “αντάρτη”!
Γιώργος Α. Δούδος, azinlikca