24 Ιουνίου 2018

Πυρά κατά Τούρκου διακινητή λαθρομεταναστών στην Κω

Συνελήφθη ο Τούρκος καπετάνιος σκάφους το οποίο μετέφερε Σύρους λαθρομετανάστες

Την ώρα που τους περνούσε στην Κω, δέχτηκε πυρά από το ελληνικό λιμενικό, το σκάφος σταμάτησε και ο ίδιος τραυματίστηκε.

Έγινε γνωστό πως...


... ο καπετάνιος, που είχε πάρει 4.000 δολάρια από κάθε έναν από τους λαθρομετανάστες, τους άφησε στην παραλία Λάμπι. Εκεί εντοπίστηκε από το ελληνικό λιμενικό, αρχικά του έγινε προειδοποίηση με μεγάφωνα και όταν προσπάθησε να φύγει του έριξαν πυρά για να σταματήσει.

Καθώς ο Τούρκος καπετάνιος προσπάθησε να φύγει, το ελληνικό σκάφος τον εμβόλισε και έτσι αναφέρεται πως τραυματίστηκε και από τα πυρά και από το χτύπημα. Σχετικά με το περιστατικό πληροφορίες άρχισαν να συλλέγουν και οι τουρκικές αρχές.

Η ζωή του Τούρκου καπετάνιου δεν διατρέχει κίνδυνο, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και προφυλακίστηκε. Επίσης το ταχύπλοο που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε από τους Λιμενικούς, που το ρυμούλκησαν στην Κω.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού, μετά από ρίψη προειδοποιητικών βολών «σε ασφαλή τομέα, καθώς και στοχευμένων βολών στην έσω-εξωλέμβια μηχανή», το ταχύπλοο σκάφος ακινητοποιήθηκε και ο 40χρονος χειριστής του συνελήφθη, για παράνομη είσοδο, παράνομη διακίνηση προσώπων, αντίσταση και απείθεια.

Σημειώνεται ότι και το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, στην ίδια θαλάσσια περιοχή, είχε σημειωθεί καταδίωξη με πυροβολισμούς από τους λιμενικούς, που συνέλαβαν τον 37χρονο αλλοδαπό χειριστή ταχύπλοου, με το οποίο είχε αποβιβάσει στην Κω πέντε άντρες και δύο γυναίκες, που μετέφερε από τα απέναντι τουρκικά παράλια.