24 Ιουνίου 2018

Γερμανία-Σουηδία 2-1: Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί... ακόμα και με δέκα παίκτες! - ΒΙΝΤΕΟ

Η Γερμανία βρέθηκε από το πουθενά να χάνει με 0-1 στο ημίχρονο με το γκολ του Τοϊβόνεν στο 32', αλλά επέστρεψε από την κόλαση.

Ισοφάρισε στο 49' με τον Ρόις, πίεσε με μανία για ένα δεύτερο γκολ [δείτε το βίντεο]...


... και, παρόλο που έμεινε με δέκα στο 82' λόγω αποβολής του Μπόατενγκ με δεύτερη κίτρινη, η λύτρωση ήρθε στο 90'+5' με το γκολ-φάουλ του Κρόος.

Πλέον, η πρόκριση είναι στα χέρια των παγκόσμιων πρωταθλητών, οι οποίοι την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν την αποκλεισμένη Νότια Κορέα. Η Σουηδία θα παίξει με το Μεξικό σε ένα παιχνίδι "ζωής και θανάτου" και για τους δύο, καθώς, αν κερδίσουν τα "πάντσερ", ο νικητής της αναμέτρησης θα προκριθεί στους "16".

Ηταν η ένατη φορά που οι Σκανδιναβοί δέχθηκαν την ανατροπή σε Παγκόσμιο Κύπελλο, κάτι που δεν έχει συμβεί με καμία άλλη...

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Έκτορ (87' Μπραντ), Ντράξλερ (46' Γκόμες), Κροος, Βέρνερ, Ρόις, Μίλερ Ρούντινγκερ, Μπόατενγκ, Κίμιχ, Ρούντι (31' Γκουντογκάν)
Σουηδία (Αντερσον): Όλσεν, Λούστιχ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Μπεργκ (90' Τελίν), Φόρσμπεργκ, Κλάεσον (74' Ντουρμάζ), Τοϊβόνεν (78' Γκουιντέτι) [gazzetta]