21 Μαΐου 2018

Μεγάλες πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα λόγω Ιταλίας

Αμείωτες είναι οι πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα από το «ωστικό κύμα» της Ιταλίας που επιδρά επιβαρυντικά στα χρεόγραφα της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Τα τελευταία 24ωρα η κλιμάκωση της ανησυχίας για τις εξελίξεις στην Ιταλία και κυρίως ο φόβος για διάρρηξη των σχέσεων...


... της χώρας με την Ευρώπη -όπως συνέβη με την Ελλάδα το 2015-, έχουν εκτοξεύσει τη μεταβλητότητα και το κόστος δανεισμού τόσο της Ιταλίας όσο και της Ελλάδας.

Σήμερα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου καταγράφει ημερήσια άνοδο 2,21% και διαμορφώνεται στο 4,45%, ακολουθώντας την άνοδο του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου του οποίου η τιμή βυθίζεται εν μέσω πληροφοριών για το προσχέδιο της συμφωνίας κυβερνητικής συνεργασίας ανάμεσα στην Λέγκα και το Κίνημα των 5 Αστέρων, το οποίο προβλέπει έξοδο από το ευρώ, επαναδιαπραγμάτευση των ευρωπαϊκών συνθηκών και διαγραφή του ιταλικού χρέους 250 δισ. ευρώ που κρατά η ΕΚΤ!

Η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου σημειώνει αύξηση κατά 3,25% στο 2,165%, στα υψηλοτέρα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2014.

Η απόδοση του ελληνικού πενταετούς ομολόγου καταγράφει ημερήσια άνοδο 1,21% και διαμορφώνεται στο 3,45%,ενώ  η απόδοση του 15ετούς ομολόγου καταγράφει ημερήσια άνοδο 1,34% και διαμορφώνεται στο 4,85%. [Insider]