18 Απριλίου 2018

Μαρτυρία από Φούρνους: "Η ελληνική σημαία είναι πεσμένη κάτω από το κοντάρι" - ΒΙΝΤΕΟ

Η μαρτυρία ενός ψαρά από τους Φούρνους, που γνωρίζει καλά τόσο το μικρό όσο το μεγάλο Ανθρωποφά, ρίχνει φως στο περιστατικό με τις σημαίες που δημοσιεύθηκε εχθές.

Ο κ.Μαυρουδής, μίλησε στην εκπομπή Live news [δείτε το βίντεο]...


... με τον Νίκο Ευαγγελάτο τονίζοντας κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες. Η πιο σημαντική είναι το γεγονός ότι η σημαία στο μικρό Ανθρωποφά είναι στο σημείο που ανυψώθηκε ωστόσο έχει πέσει κάτω από το κοντάρι.

Όπως είπε ο ίδιος ο κ.Μαυρουδής κάνει τη διαδρομή Σάμο - Βούρνη. Οπτική επαφή δεν έχει με το νησί Φούρνοι, γιατί όπως είπε το λιμάνι είναι βόρεια και οι νήσοι Ανθρωποφάγοι είναι νότια, ανατολικά του νησιού. Ωστόσο, επικαλούμενος μαρτυρίες δύο νεαρών περιέγραψε στο Live news τι συμβαίνει με τις σημαίες.

“Η ελληνική σημαία είναι πεσμένη κάτω από το κοντάρι”
Ερωτηθείς από το δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο αν η Σημαία κυματίζει στο μικρό Ανθρωποφά ο κυριος Μαυρουδής είπε: Στο μικρό Ανθρωποφά, αυτό το γνωρίζει μόνο το λιμενικό, κάποια παιδιά με διόπτρα είχαν δει χθες στο νότιο μέρος του νησιού Φούρνοι, μία σημαία. Κατά 99% η σημαία που έχει πέσει κάτω, επειδή το νησάκι αυτό είναι πιο μικρό και από το μεγάλο Ανθρωποφά, την έριξαν ζώα, οι τράγοι που υπάρχουν στο νησί. Η σημαία είναι πεσμένη κάτω από το κοντάρι.

Ο ίδιος είπε ότι στα νησάκια αυτά εδώ και πάρα πολλά χρόνια πήγαινε με τον πατέρα του τόσο να σπείρουν κριθάρι μεταξύ άλλων και για τα ζώα που υπάρχουν εκεί. Ο κ.Μαυρουδής είπε επίσης ότι έχει τα δικά του χωράφια στο μικρό Ανθρωποφά και ότι πληρώνει στον ελληνικό κράτος΄ένα μικρό χαράτσι για αυτά. Το ίδιος συμβαίνει και στο μικρό Ανθρωποφά είπε. “Εφόσον πληρώνω σημαίνει ότι είναι ελληνικό”, είπε μεταξύ άλλων.