8 Απριλίου 2018

Ο Τραμπ καταδικάζει την αυτόματη παροχή ιθαγένειας στα μωρά των μεταναστών στις ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος Τραμπ καταδίκασε την πολιτική των ΗΠΑ για την αυτόματη παροχή ιθαγένειας στα παιδιά των παράνομων μεταναστών που έχουν γεννηθεί στη χώρα, σημειώνοντας ότι οι παράνομοι αλλοδαποί «παραβιάζουν τα σύνορα».

Τα μωρά αυτά λαμβάνουν...
... αυτόματα την αμερικανική υπηκοότητα.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στη Δυτική Βιρτζίνια, ο Τραμπ επέκρινε την πολιτική περί υπηκοότητας -τα παιδιά των παράνομων αλλοδαπών αναφέρονται συνήθως ως "μωρά-άγκυρα"- σημειώνοντας ότι οι δυτικοί λαοί δεν έχουν τέτοια πολιτική.

Όπως δήλωσε ο Τραμπ: "Εάν κάνατε ένα μωρό στη γη μας, συγχαρητήρια. Αυτό το μωρό είναι πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών. Είμαστε οι μοναδικοί (που το κάνουμε αυτό). Τώρα το Μεξικό έχει πολύ σκληρές πολιτικές. Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν κι έτσι πρέπει να είναι. Παραβιάζετε κάτι πολύ ιερό. Παραβιάζετε ένα σύνορο".

Στις ΗΠΑ υπάρχουν 4.5 εκατομμύρια μωρά-άγκυρα, κάτω από την ηλικία των 18 ετών. Αυτή η εκτίμηση δεν περιλαμβάνει τα πιθανά εκατομμύρια μωρά που είναι ηλικίας άνω των 18 ετών. Τα 4,5 εκατομμύρια παιδιά-άγκυρες υπερβαίνουν τα τέσσερα εκατομμύρια παιδιά των Αμερικανών που γεννιούνται κάθε χρόνο.

Κατά την επόμενη δεκαετία εκτιμάται ότι θα υπάρξουν τουλάχιστον άλλα 600.000 μωρά-άγκυρες που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ, γεγονός που θα έβαζε αυτό τον πληθυσμό σε έναν καλό δρόμο ώστε να ξεπεράσει τις ετήσιες αμερικανικές γεννήσεις - εάν το ποσοστό γεννητικότητας των ΗΠΑ δεν αυξηθεί.