24 Μαρτίου 2018

Τρομοκρατική επίθεση με όχημα γεμάτο εκρηκτικά σε βάση της USAF;

Μια πολύ περίεργη εκ πρώτης όψεως υπόθεση διερευνά το FBI στις ΗΠΑ σε συνεργασία με το Γραφείο Ειδικών Ερευνών της αμερικανικής Αεροπορίας (US Air Force / USAF), καθώς αυτοκίνητο που κατάφερε...
... να σπάσει τον κλοιό ασφαλείας και να περάσει στο εσωτερικό της αεροπορικής βάσης «Τράβις» στην Καλιφόρνια, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, κατέληξε φλεγόμενο, με τον οδηγό του νεκρό…

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, με ένα αυτοκίνητο να αποκτά πρόσβαση εντός της βάσης και μάλιστα από την κεντρική είσοδο. Λίγο αργότερα το αυτοκίνητο φέρεται να τράκαρε και να πήρε φωτιά, με τον οδηγό του να ανακηρύσσεται επιτόπου νεκρός.

Είναι προφανές ότι τα κενά είναι πολλά. Αρχικά πως κατάφερε να μπει στην αεροπορική βάση καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά και τα επίπεδα ασφαλείας πολλαπλά, ώστε σε κάποιο από αυτά να σταματήσει κάθε επίδοξος εισβολέας.

Αφότου πέρασε στο εσωτερικό, κάτω από ποιες συνθήκες τράκαρε; Καταδιώχθηκε από το προσωπικό ασφαλείας και έχασε τον έλεγχο του οχήματος; Πυροβολήθηκε και συνέβη αυτό; Την κατάσταση περιπλέκουν αυτόπτες μάρτυρες που δήλωσαν στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KCRA ότι άκουσαν ισχυρή έκρηξη στο αυτοκίνητο.

Η πιο περίεργη μαρτυρία αυτόπτη όμως, είναι αυτή που θέλει προσωπικό της βάσης να απομακρύνει από το αυτοκίνητο φιάλες προπανίου! Όσο εντυπωσιακός και να φαίνεται ο ισχυρισμός είναι παράλληλα και προβληματικός, εάν γίνει δεκτή η εκδοχή ότι η φωτιά ξέσπασε λόγω καταδίωξης.

Εκτός κι αν υπήρξε ταχύτατη παρέμβαση και σβήστηκε η φωτιά προτού εκραγούν οι φιάλες. Σίγουρα υπάρχουν πολλά σημεία που χρήζουν διευκρίνισης, όμως εάν αποδειχθεί ότι όντως το αυτοκίνητο έφερε εκρηκτικά, συν την παραβίαση της ασφάλειας στη πύλη, ίσως συζητάμε για την αποτροπή μιας πολύ εντυπωσιακής τρομοκρατικής ενέργειας, στην «καρδιά» ενός από τους ισχυρότερους πυλώνες στρατιωτικής ισχύος των ΗΠΑ.