23 Φεβρουαρίου 2018

Η Ένωση Ελλήνων Επιχειρηματιών σώζει ακριτικά νησιά που παρατά το Κράτος

Εξόργισε τους περισσότερους η είδηση ότι κόπηκε η επιδότηση που ελάμβανε η Ειρήνη Κατσοτούχρη, μοναδική κάτοικος της ακριτικής νήσου Κινάρου, μιας και το Κράτος δείχνει πως δεν λογαριάζει πια...
... τις ακριτικές ελληνικές περιοχές.

Ωστόσο, η λύση ήρθε από τους Έλληνες επιχειρηματίες τους οποίους επίσης «πολεμά» η κυβερνητική πολιτική της υπερφορολόγησης. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρηματιών, Βασίλης Αποστολόπουλος, είπε ότι μετά την δημοσιοποίηση των προβλημάτων της μοναδικής κατοίκου του νησιού, ανακοίνωσε ότι η Ένωση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για έμπρακτη στήριξη στην κ. Κατσοτούρχη, να καλύψουν μέρος των αναγκών της και κατ΄ ουσία να «υιοθετήσουν» την ακρίτισσα, στηρίζοντας την και οικονομικά.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», ανακοίνωσε ότι της προσφέρεται δωρεάν πλήρης ιατρική κάλυψη, θα της δίνονται ποσότητες τροφίμων και άλλων αγαθών της, θα της παρέχεται οποιαδήποτε λογιστική, φοροτεχνική ή νομική στήριξη, ακόμη και οποιαδήποτε ανάγκη υπάρχει για κάποια κατασκευή στο νησί.

Απαντώντας η ίδια ευχαρίστησε την Ένωση για την στήριξη της, με τον κ. Αποστολόπουλο να απαντά ότι "εμείς της οφείλουμε ένα ευχαριστώ και κάθε βοήθεια που μπορούμε για όσα κάνει για την πατρίδα".

Υπενθυμίζεται ότι στα 73 της, η Ειρήνη Κατσοτούρχη εξακολουθεί να είναι κτηνοτρόφος και καλλιεργήτρια. Η μοναδική κάτοικος στο μέχρι πρότινος άγνωστο μικρό νησί, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού. Η ίδια μάλιστα αποτέλεσε την μοναδική μάρτυρα που αντίκρισε τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού Agusta Bell που συνετρίβη νοτιοδυτικά του νησιού τον Φεβρουάριο του 2016.