6 Φεβρουαρίου 2018

Δημοσχάκης: Οργανωμένο σχέδιο Τούρκων για καταστροφές στο βόρειο Αιγαίο! - ΒΙΝΤΕΟ

Για την τουρκική προκλητικότητα στο Θρακικό πέλαγος, την καταστροφή των αλιευτικών μας πεδίων, αλλά και την ανεπαρκή κυβερνητική αντίδραση τόσο σε διμερές όσο κι ευρωπαϊκό επίπεδο, μίλησε [δείτε το βίντεο]...
... ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης στο τηλεοπτικό δίκτυο της HellasNet.

Αναλυτικότερα είπε:
• Παρατηρούμε από την γειτονική Τουρκία μια αυξανόμενη προκλητικότητα, τόσο με παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας όσο και με παραβίαση των χωρικών μας υδάτων.

• Παράλληλα ο τουρκικός αλιευτικός στόλος, με μηχανότρατες και γρι-γρι μεγάλων και καταστρεπτικών δυνατοτήτων ερημοποιούν τα αλιευτικά μας και τα διεθνή πεδία, εφαρμόζοντας εξοντωτικές πρακτικές αλίευσης.

• Παρακολουθούμε τους αλιείς της γειτονικής χώρας με οργανωμένο στόλο να παραβιάζουν ομαδικά τα χωρικά μας ύδατα φτάνοντας προχθές σε απόσταση 5-6 μιλίων ανατολικά την Θάσου!

• Το ζήτημα το έχει θέσει επανειλημμένα τόσο με επιστολές αλλά και με Γραπτές & Επίκαιρες Ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου η Κυβέρνηση να ενεργοποιήσει & τους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς.

• Ο Υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης αλλά και ο Υπουργός Ναυτιλίας, οφείλουν να ενημερώνουν τους Εταίρους της Ε.Ε. για την προκλητική συμπεριφορά των γειτόνων μας, επικαλούμενοι τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς, την στιγμή που η Τουρκία μέσω της προενταξιακής διαδικασίας επιδιώκει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

• Επιπλέον έχει ζητήσει κατά το παρελθόν να επιστρέψει η κανονιοφόρος του ΠΝ που ναυλοχούσε στο Θρακικό Πέλαγος και στο Β/Α Αιγαίο προκειμένου να περιπολεί περιφρουρώντας τα ζωτικά μας συμφέροντα.

• Η λειτουργία της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξ/πολη θα δώσει προσθετική αξία στην ασφάλεια και στην άμυνα της περιοχής μας καθώς και αποτρεπτική ικανότητα γενικά.