23 Φεβρουαρίου 2018

Από την απολογία δημοσιογράφου που καταδικάστηκε σε ισόβια για δηλώσεις!

"Αυτή η εξουσία του ΑΚΡ θα φύγει"

Θα επαναλάβω αυτά που λέω στο άρθρο μου για το οποίο με κατηγορούν. Φτάνουμε στο τέλος ενός κακού παιχνιδιού.

Όποιος τύραννος τιμωρεί με άδικα μέτρα την αντιπολίτευση, τις ίδιες ποινές...


... θα αντιμετωπίσει και ο ίδιος. Όποιος έστειλε στην γκιλοτίνα κόσμο πήγε και ο ίδιος στην γκιλοτίνα, όποιος φυλάκισε φυλακίστηκε, όποιος εξόρισε εξορίστηκε. Οι ποινές που επιβάλλουν οι τύραννοι καταδεικνύουν ως βεληνεκές το που θα φτάσει η δική τους μοίρα.

Εσείς τώρα θέλετε να με σκοτώσετε στην φυλακή. Αντιλαμβανόμενος αυτές τις αλήθειες, εγώ σας ρωτάω. Εγώ είμαι έτοιμος να πεθάνω στην φυλακή. Και ρωτάω εσάς. Εσείς είστε; Εσείς είστε έτοιμοι να πεθάνετε την φυλακή; Διότι η ποινή που θα δώσετε θα καθορίσει και την δική σας μοίρα.

Μέχρι σήμερα εκατοντάδες φορές δικάστηκα. Δικάστηκα στην εποχή της 28ης Φεβρουαρίου, δικάστηκα στα δικαστήρια έκτακτης περιόδου, δικάστηκα στα τερατώδη δικαστήρια εθνικής ασφάλειας, αλλά για πρώτη φορά δικάζομαι ως τελέσας συνταγματικό αδίκημα. Τέτοια εκδίκαση δεν έγινε ούτε επί Οθωμανών, ούτε στην περίοδο της Δημοκρατίας.

Κανένα κράτος με δύο πολιτικούς δεν επιτρέπει σε δύο δικαστές να καταργήσουν το κράτος δικαίου. Ούτε θα επιτρέψει. Εάν μετανιώσετε από αυτό το έκνομο, αντισυνταγματικό και παράνομο ταξίδι σας, θα είναι πολύ επωφελές για όλους.
[Liberal Demokrat Yazarlar. tourkikanea]