10 Φεβρουαρίου 2018

Η Ταϊλάνδη εκτοπίζει 109 Τούρκους Ουιγούρους στην Κίνα - ΒΙΝΤΕΟ

Τους περιμένει θανατική ποινή

Πρόσφατα, 109 κουκουλοφόροι και συλληφθέντες μουσουλμάνοι του Ουιγούρ, οι οποίοι απελάθηκαν από την Ταϊλάνδη στην Κίνα, φέρονται ότι βρίσκονταν στο δρόμο τους [δείτε το βίντεο]...


... προς την Τουρκία, τη Συρία και το Ιράκ για να διεξάγουν πόλεμο παράλληλα με το ISIS.

Οι 109 «παράνομοι μετανάστες» βρίσκονταν στο δρόμο «να ενταχθούν στην τζιχάντ» στην Τουρκία, τη Συρία ή το Ιράκ και 13 από αυτούς είχαν εγκαταλείψει την Κίνα μετά την εμπλοκή τους σε τρομοκρατικές ενέργειες, όπως αναφέρθηκε.

Το Πεκίνο κατηγόρησε τους Ουαγουάρ αυτονομιστές της τρομοκρατίας στο Xinjiang, όπου η εθνική βία έχει αφήσει εκατοντάδες ανθρώπους νεκρούς. Οι Ουιγούροι κρατήθηκαν στην Ταϊλάνδη περισσότερο από ένα χρόνο πριν, αλλά ισχυρίστηκαν ότι είναι Τούρκοι.

Το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua είπε ότι πολλοί από τους 109 Ουιγούρους έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί από υλικά που απεστάλησαν από το Παγκόσμιο Κογκρέσο εξόριστων Ουιγούρων, μια ομάδα δικαιωμάτων που εδρεύει στη Γερμανία για την εθνοτική μειονότητα, και το Ισλαμικό Κίνημα του Ανατολικού Τουρκεστάν, που ορίστηκε από την Κίνα ως τρομοκρατική οργάνωση.

Η Ταϊλάνδη κατηγορήθηκε σκληρά από τις ομάδες των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τον επαναπατρισμό των Ουιγούρων πίσω στην Κίνα, όπου ακτιβιστές λένε ότι αντιμετωπίζουν διώξεις, αντί να τους στέλνουν στην Τουρκία, η οποία δέχτηκε άλλους Ουιγούρους.