20 Ιανουαρίου 2018

Αλβανικές αντιδράσεις για την ελληνική σφραγίδα του Σκεντέρμπεη - ΕΙΚΟΝΑ

Ο Αλβανοτσάμης "ιστορικός" Άρμπεν Λάλα αντέδρασε για ένα σενάριο που δημοσιεύεται στα ελληνικά και φιλελληνικά μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας, ότι η σφραγίδα [δείτε την εικόνα]...


... στην εικόνα επάνω είναι του Σκεντέρμπεη.

Ο Άρμπεν Λάλα, έγραψε στο Facebook: «Έχουν πάρει στα σοβαρά οι Έλληνες και οι φιλέλληνες αυτό το σύμβολο του Σκεντέρμπεη; Αλλά, δεν διαβάζουμε ούτε μία λέξη για την Αλβανία ή τον Γεώργιο Καστριώτη Σκεντέρμπεη. Πού βρήκαν οι Έλληνες ότι η σφραγίδα  αυτή είναι του Σκεντέρμπεη; Δεν διάβασα λέξη για ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ, ΣΚΕΝΤΕΡΜΠΕΗ, ΗΠΕΙΡΟ, ΑΛΒΑΝΙΑ».

Επίσης, ο "ιστορικός" ερευνητής Έτνορ Τσανάι έγραψε για αυτήν την ελληνική σφραγίδα που βρέθηκε στο Εθνικό Μουσείο της Δανίας, στη σελίδα του: «Αυτή η σφραγίδα, η οποία θεωρήθηκε ως σφραγίδα του Σκεντέρμπεη, είναι πλέον ευρέως αποδεκτό ότι δεν έχει καμία σχέση με την περίοδο του ήρωά μας, γιατί είναι του 17ου αιώνα.

» Γράφει "Βασιλεύς Αλέξανδρος", ως τίτλος που ο ήρωάς μας δεν το έκανε ποτέ, αν και αυτός ήταν ο στόχος του Πάπα Πίου του Β΄ ότι θα τον ανακήρυττε βασιλιά, κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε και δεν έλαβε τον τίτλο αυτόν. Πώς να γίνει βασιλιάς όλων αυτών των λαών; Αφού η Βουλγαρία και η Σερβία είχαν τις βασιλικές δυναστείες τους και οι Ρωμιοί (Έλληνες) δεν νομίζω ότι θα δεχόντουσαν να ήταν υπό του Σκεντέρμπεη».
(Στοιχεία από: news-start.info, pelasgoskoritsas.gr, βαλκανικό περισκόπιο)