21 Ιανουαρίου 2018

Φράγκος Φραγκούλης: Ραντεβού με την ιστορία στον Λευκό Πύργο

Ηχηρό μήνυμα ενόψει του συλλαλητηρίου εξέπεμψε ο επίτιμος ΑΓΕΣ και πρώην ΥΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος. Η φαρυγγίτιδα που τον ταλαιπωρεί δεν τον απέτρεψε να απευθύνει με κάθε τρόπο...


... κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο.

"Στις δύο η ώρα επιβάλλεται να'ναι μαζική η συμμετοχή. Ραντεβού με την ιστορία έκει στον Λευκό Πύργο. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία", δήλωσε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος.

Σημειώνεται ότι οι πυρετώδεις προετοιμασίες στη Θεσσαλονίκη έχουν ξεκινήσει από χθες, Σάββατο 20.01.2018 και συνεχίζονται και σήμερα, μέχρι την τελευταία στιγμή. Η εξέδρα, που θα έχει φόντο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχει στηθεί και οι διοργανωτές ελπίζουν η ανταπόκριση του κόσμου να είναι δυναμική.
Ποιοι θα είναι οι ομιλητές
– Φραγκούλης Σ. Φράγκος, Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ
– Στέργιος Καλόγηρος, Δημοσιογράφος
– Κώστας Καραΐσκος, Δημοσιογράφος
– πατήρ Ανδρέας Κεφαλογιάννης
– Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος

Αυστηρό μήνυμα της Αθήνας στα Σκόπια
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την ονομασία των Σκοπίων η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί αναγκαία την αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων για την απάλειψη των άρθρων που παραπέμπουν σε αλυτρωτικές επιδιώξεις. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να υπάρξει συμφωνία με τη γειτονική χώρα ώστε να επιτραπεί η ένταξη της στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας τον προσεχή Ιούνιο.

 Επιπλέον, έτσι θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί και η λήψη της ενταξιακής ημερομηνίας από την ΕΕ στα μέσα Απριλίου.

«Αν μπει η FYROM στο ΝΑΤΟ χωρίς την συνταγματική κατοχύρωση του νέου ονόματος και την απάλειψη των αλυτρωτικών άρθρων που υπάρχουν στο Σύνταγμα, η Ελλάδα δεν θα έχει άλλο μοχλό πίεσης και πιθανόν οι όποιες συμφωνίες υπάρξουν να μείνουν κενό γράμμα» δηλώνει στην Real News ανώτερη διπλωματική πηγή.

Παράλληλα η Αθήνα έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να δεχθεί «σαλαμοποίηση» της συμφωνίας προκειμένου ορισμένα θέματα να αναβληθούν για μετά την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.