7 Ιανουαρίου 2018

Γερμανικός Τύπος για απέλαση αντισημιτών μεταναστών

Στην Γερμανία τα κυβερνητικά κόμματα CDU και CSU, ετοίμασαν μια τροπολογία που προβλέπει την απέλαση των προσφύγων που είναι κατά των Εβραίων.

Στο κείμενο της τροπολογίας...
... που αναμένεται να παρουσιαστεί από αυτά τα κόμματα στην Ομοσπονδιακή Βουλή, πριν από την "Ημέρα Μνήμης τω Θυμάτων του Εθνικοσοσιαλισμού" που είναι στις 27 Ιανουαρίου, τονίζεται πως βασικό μέτρο της ένταξης στην κοινωνία θα θεωρείται "η απόλυτη αποδοχή του τρόπου ζωής των Εβραίων".

Σύμφωνα με το ΑΑ, η Die Welt αναφέρει πως "Αυτοί οι οποίοι δεν αποδέχονται τον τρόπο ζωής των Εβραίων στην Γερμανία ή δεν αναγνωρίζουν την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ" δεν θα έχουν το δικαίωμα να ζούν στην Γερμανία.

Στο κείμενο της τροπολογίας αναφέρεται πως για να μπορεί  η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να απελαύνει τους ξένους που ασκούν αντισημιτισμό, ζητείται από τις κυβερνήσεις των περιφερειών να κάνουν χρήση των αρμοδιοτήτων που έχουν και βάσει του νόμου περί διαμονής και να ζητούν την απέλαση των εν λόγω ξένων.

Στο κείμενο της τροπολογίας ζητείται τα άτομα που κάνουν δηλώσεις μίσους κατά συγκεκριμένων τμημάτων που ζούνε στην Γερμανία και θέτουν σε κίνδυνο την ειρηνική ζωή, να λαμβάνονται πιο σοβαρά υπόψη και να απελαύνονται ταχέως. Επίσης αναφέρεται πως λόγω των ανθρώπων που ήρθαν από την Μέση Ανατολή και έγιναν δεκτοί στην Γερμανία για ανθρωπιστικούς λόγους, ο αντισημιτισμός στην χώρα απέκτησε νέα πνοή.

Στο κείμενο αναφέρεται πως οι προσβολές που γίνονται κατά του Ισραήλ και των Εβραίων στις αντιεβραϊκές διαδηλώσεις της Γερμανίας, αποτελούν ντροπή για την χώρα, ενώ καταγγέλλεται και η έκκληση που κάνουν γνωστοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων και οι Ρότζερ Γουότερς, Μπράιαν Ένο και Σίνεντ Οκόνορ για μποϊκοτάζ κατά των ισραηλινών προϊόντων. [haber.sol, tourkikanea]