21 Ιανουαρίου 2018

Ερντογάν: "Δεν θα αφήσουμε λίθον επί λίθου"

Ο πρόεδρος Ερντογάν, αναφορικά με την επιχείρηση στο Άφριν, είπε τα εξής:

Πλέον ότι και να λένε, εμάς δεν μας αφορά καθόλου. Διότι εμείς κοιτάμε πια μόνο το τι γίνεται στο πεδίο. Ήρθαμε και φτάνουμε. Τώρα αρχίζοντας...
... από δυτικά σε αυτόν τον διάδρομο δεν θα αφήσουμε λίθον επί λίθου.

Η επιχείρηση Άφριν άρχισε στην πράξη στο πεδίο. Αφού οι σχετικές με το Μένμπιτς υποσχέσεις που μας δόθηκαν δεν τηρήθηκαν, τότε κανείς δεν μπορεί να πει τίποτε για το ότι εμείς πράττουμε τα δέοντα. Σταδιακά θα καθαρίσουμε αυτήν την βρωμιά της τρομοκρατίας που επιχειρεί μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ να περικυκλώσει την χώρα μας.

Αυτοί οι οποίοι στήνουν κατά το δοκούν ένα παιχνίδι, νομίζουν πως αλλάζοντας το όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης κάνουν κάποια πονηριά. Στα μάτια μας, ανεξαρτήτως του ονόματος, κάθε είδους οργάνωση αποτελούμενη από τρομοκράτες, είναι μια τρομοκρατική οργάνωση.

Όχι δήθεν είναι Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις, δήθεν είναι συνοριακός στρατός, δήθεν είναι συνοριακοί υπερασπιστές, δήθεν είναι εσωτερική ασφάλεια, μα ποιόν κοροϊδεύετε; Το όνομα αυτής της οργάνωσης είναι ΡΚΚ, το όνομα της οργάνωσης είναι PYD, το όνομα της οργάνωσης είναι YPG.