15 Ιανουαρίου 2018

Συνεχίζεται η φημολογία για την Τράπεζα της Ελλάδας

Συζήτηση για ενδεχόμενες αλλαγές στην ηγετική πυραμίδα της κεντρικής τράπεζας

Όπως έχει ήδη γράψει η Voria.gr, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φήμες σχετικά με την επόμενη μέρα του διοικητή...


... της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα. Και ότι εντείνεται η υπόγεια συζήτηση που έχει ξεκινήσει στο κυβερνητικό παρασκήνιο για ενδεχόμενες αλλαγές στην ηγετική πυραμίδα της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Μάλιστα, οι «εξελίξεις» φαίνεται να έχουν προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε πέριξ του πρωθυπουργικού γραφείου να έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και τα ονόματα που «παίζουν» ως πιθανοί διάδοχοι του κ. Στουρνάρα.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, εφόσον καταστεί δυνατό να απομακρυνθεί ο νυν διοικητής, τότε μια βασική υποψηφιότητα για τη διαδοχή του θα είναι εκείνη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Αν κι επειδή τα δεδομένα και οι ισορροπίες στην κυβέρνηση αλλάζουν γρήγορα, να σας πούμε ότι ετοιμάζεται και ένα πρόσωπο – έκπληξη, ως εναλλακτική λύση, για την ίδια θέση. Ωστόσο, όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά σενάρια, ενδεχομένως, επιστημονικής φαντασίας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο κ. Στουρνάρας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Άλλες πληροφορίες, τέλος, αναφέρουν ότι από κυβερνητικής πλευράς "κάποιας μορφής" συνάντηση, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, θα επιδιωχθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα. Προς το παρόν, όμως, ούτε αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνεται από πουθενά...