17 Δεκεμβρίου 2017

Αμερικανοί εκπαιδευτές εκπαιδεύουν μαχητές του ISIS

Για την καταπολέμηση του κέντρου συμφιλίωσης στη Συρία

Εκπαιδευτές από τις ΗΠΑ προπονούν στο στρατόπεδο προσφύγων στη Συρία, τις νέες μονάδες των μαχητών, που ονομάζονται Νέος Συριακός Στρατός...


... οι οποίοι μετά την εκπαίδευση θα μεταφερθούν στις νότιες περιοχές της Συρίας για να πολεμήσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις εκεί, δήλωσε το ρώσικο κέντρο συμφιλίωσης των αντιμαχόμενων κομμάτων στη Συρία.

"Παρά τις δηλώσεις της αμερικανικής πλευράς για την ένταξή της στην κατάργηση της τρομοκρατικής οργάνωσης του ΙSIS, ο" Διεθνής Συνασπισμός "συνεχίζει να συνεργάζεται με τους υπόλοιπους τρομοκράτες στη Συρία.

Οι Αμερικανοί εκπαιδευτές της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων δεσμεύουν ξεχωριστές ομάδες μαχητών σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο, στο νέο στρατόπεδο προσφύγων ενώνοντάς τους σε νέες στρατιωτικές μονάδες, που ονομάζονται Νέος Συριακός Στρατός. Οι εκπαιδευτές των ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα λένε πρόσφυγες που επιστρέφουν σπίτι τους, ότι μετά την εκπαίδευση τους οι νέες μονάδες θα μεταφερθούν στο νότο της Συρίας για να πολεμήσουν τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εκεί ", ανέφερε το κέντρο.

"Σύμφωνα με τους πρόσφυγες που επιστρέφουν στο σπίτι, ο διεθνής συνασπισμός έχει χρησιμοποιήσει αυτό το στρατόπεδο για περισσότερο από έξι μήνες ως βάση κατάρτισης για μαχητές που έρχονται από τις διάφορες περιοχές της Συρίας.

Οι περισσότεροι μαχητές, λένε οι ντόπιοι από το στρατόπεδο των προσφύγων, αποτελούσαν μέλη των τρομοκρατικών ομάδων, που καταστράφηκαν από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, όπως το IS και η Jabhat Al-Nusra. Από σήμερα, στο στρατόπεδο υπάρχουν περίπου 750 μαχητές, που προέρχονται από τη Raqqa, την Deir ez-Zor, την Abu Kamal και τις ανατολικές περιοχές του Ευφράτη.

Η βάση της ομάδας είναι περισσότεροι από 400 τρομοκράτες του ISIS, οι οποίοι με υποστήριξη από τις ΗΠΑ έφυγαν από τη Raqqa με συνοδεία τον Οκτώβριο", ανέφερε το κέντρο. Σύμφωνα με το κέντρο, το στρατόπεδο προσφύγων βρίσκεται 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Αl-Shaddadi, το Κυβερνείο του Al-Hasakah.