13 Δεκεμβρίου 2017

Η κυβέρνηση συζητά για τα Σκόπια το "Νέα Μακεδονία"; - ΒΙΝΤΕΟ

«Νέα Μακεδονία»! Αυτό είναι, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν πανελλαδικά στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star, το επικρατέστερο όνομα για τα Σκόπια.

Συζητιέται στις Βρυξέλλες [δείτε το βίντεο]...
... από τον ειδικό διαμεσολαβητή, Μάθιου Νίμιτς, και τους διαπραγματευτές Ελλάδας – Σκοπίων. Όπως μεταδίδεται στο ρεπορτάζ, η Αθήνα, αν συμφωνήσει και ο εκπρόσωπος των Σκοπίων, θα δεχτεί αυτήν την ονομασία, προκειμένου το θέμα να κλείσει τους πρώτους μήνες του 2018, καθώς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ βιάζονται.

Στο δελτίο του Star τονίστηκε πως, παρότι η αρχική ελληνική πρόταση το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν η  ονομασία «Μακεδονία του Βαρδάρη», «τώρα έχουμε φτάσει στο “Nέα Μακεδονία» , το οποίο είχε ξανακουστεί το 1992 και περιλαμβάνονταν στο περίφημο πακέτο Πινέιρο, το οποίο τότε είχε απορριφτεί».

Άλλωστε, υπογραμμίστηκε, «και ο Αλέξης Τσίπρας, προχθές, μετά την τετραμερή συνάντηση που έγινε στο Βελιγράδι, φάνηκε εξαιρετικά θετικός στο να έχουμε λύση εντός του 2018». To όνομα αυτό αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στην Βουλή και εκεί περιμένουμε να δούμε πολλά!

Να λοιπόν γιατί οι Σκοπιανοί δέχθηκαν να βγάλουν κάμποσα αγάλματα και να μετονομάσουν το αεροδρόμιό τους από Μέγα Αλέξανδρο.  Ποιος τους εμποδίζει μετά να ξαναρχίσουν τα ίδια.