7 Δεκεμβρίου 2017

Μην αφήσετε ελεύθερο τον συνεργάτη του Τραμπ… παρέμβαση εισαγγελέα

Σκληρή στάση τηρεί ο ειδικός εισαγγελέας, πρώην επικεφαλής του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ, καθώς απηύθυνε έκκληση προς ομοσπονδιακό δικαστή να μην επιτρέψει την ελευθέρωση...
... του Πολ Μάναφορτ, πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ από τον κατ’ οίκον περιορισμό, κάτι το οποίο έχουν ζητήσει οι συνήγοροί του.

Ο Μιούλερ κατηγορεί τον Μάναφορτ ότι συνέγραψε χωρίς να αποκαλύπτει την ταυτότητά του, ένα άρθρο γνώμης προς δημοσίευση, μαζί με συνεργάτη του ο οποίος διατηρεί σχέσεις με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών! Το άρθρο δεν δημοσιεύθηκε, όμως ο Μιούλερ υποστηρίζει ότι εάν είχε δημοσιευθεί, θα αποτελούσε παραβίαση του δικαστικού όρου να μη συζητά δημόσια την επίμαχη υπόθεση. Επί της ουσίας του καταλογίζει την πρόθεση…

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πολ Μάναφορτ αντιμετωπίζει τις βαρύτατες κατηγορίες της συνωμοσίας κατά των ΗΠΑ, του ξεπλύματος χρήματος και της φοροδιαφυγής, με αποτέλεσμα να διαταχθεί ο κατ’ οίκον περιορισμός του, με την απαγόρευση να ταξιδέψει πέραν της οικίας του στη Βιρτζίνια, πέραν κάποιων λίγων εξαιρέσεων.

Ο ίδιος και ο συνεργάτης του Ρίτσαρντ Γκέιτς έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες. Η προσπάθεια άρσης του κατ’ οίκον περιορισμού γίνεται στο πλαίσιο της συμφωνίας καταβολής 11 εκατομμυρίων δολαρίων με την ομάδα των εισαγγελέων που εργάζονται στην ομάδα του Ρόμπερτ Μιούλερ, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Politico.