9 Δεκεμβρίου 2017

Τρελάθηκαν, τρελή αμοιβή για σύλληψη Αμερικανών, ζητούν δίωξη ΜακΓκουρκ!

Μη κατονομαζόμενος Τούρκος επιχειρηματίας, οπαδός του Ερντογάν, προσφέρει το ποσόν των 3 εκατ. τουρκικών λιρών (περί τις 780.000 δολάρια) ως αμοιβή σε όποιον δώσει...
... πληροφορίες ώστε να συλληφθούν οι Αμερικανοί Γκράχαμ Φούλερ και Μίκαελ Ρούμπιν.

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία, το όνομα του οποίου δεν ανακοινώθηκε, δήλωσε πως ο Φούλερ, πρώην σταθμάρχης (σ.σ. ο ίδιος το διαψεύδει) της CIA στην Καμπούλ και ο Ρούμπιν, πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου, είναι προδότες που επιχειρούν να αναμιχθούν στα της Τουρκίας. Ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης φέρεται από δημοσιεύματα να έχει ήδη εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τους δύο Αμερικανούς σχετικά με το πραξικόπημα του 2016.

Τουρκική Ένωση επίσης ζήτησε από δικαστήριο να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Μπρετ ΜακΓκουρκ, τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο στον Διεθνή Συνασπισμό κατά του αυτοαποκαλούμενου ως «ισλαμικού κράτους», του ISIS! Οι Τούρκοι «πολίτες» τον κατηγορούν για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης και διασάλευση της συνταγματικής τάξης, από κοινού με το ΡΚΚ και τα PYD, YPG των Κούρδων της Συρίας.

Τον Απρίλιο του 2017 η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα κατά 17 Αμερικανών, μεταξύ των οποίων και οι Γερουσιαστής Τσακ Σάμερ, ο πρώην εισαγγελέας Πρέετ Μπραχάρα, ο πρώην επικεφαλής της CIA Τζον Μπρέναν και ο ακαδημαϊκός Χένρι Μπάρκεϊ, για σχέσεις τους με τον Γκιουλέν.