12 Νοεμβρίου 2017

Και πολιτικοί από τα Βαλκάνια στα Paradіѕe Paрerѕ

Aυτές τις μέρες ο κόσμος συγκλονίστηκε από μια νέα μεγάλης κλίμακας διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων, εκθέτοντας ένα απέραντο δίκτυο εταιρειών, που χρησιμοποιούνται...


... από πλούσια πρόσωπα, εταιρείες και πολιτικούς - μέλη της παγκόσμιας ελίτ, για να αποφύγουν τους φόρους, συσσωρεύοντας χρήματα.

Ένας απ’ αυτούς είναι ο νυν υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου της Σερβίας, αρμόδιος για τις καινοτομίες, Νέναντ Πόποβιτς, με περιούσια αξίας τουλάχιστον 75 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Πόποβιτς αρνήθηκε τα πάντα.

Στα έγγραφα αναφέρεται και το όνομα του πρώην επικεφαλής της σλοβενικής φορολογικής διοίκησης Ίβαν Σίμιτς, ο οποίος μετέφερε στην Κύπρο τη συμβουλευτική εταιρία του κατά την περίοδο όταν ήταν επικεφαλής της Τελωνειακής Υπηρεσίας της Σλοβενίας.

Και πάλι εκεί αναφέρεται και η αδελφή του πρώην πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς - Άννα Τζουκάνοβιτς και ο συνεργάτης της Ράντομιρ Βούκτσεβιτς, που ίδρυσαν δύο εταιρείες εξόρυξης και επεξεργασίας ορυκτών στην Μάλτα.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ αναφέρεται επίσης, αλλά ο ίδιος αποκάλεσε τους ισχυρισμούς "απόλυτη συκοφαντία" και είπε ότι «θα επιμένει στην έρευνα για τους аffѕhаrо λογαριασμούς για να γίνει σαφές ότι τα μέλη της οικογένειάς του σε καμία περίπτωση δεν έχουν εμπλακεί σε παρόμοιες διαδικασίες».