30 Νοεμβρίου 2017

Τραμπ σε (λάθος) Μέι: Μην ασχολείσαι μαζί μου! Ασχολήσου με τους ισλαμιστές στη χώρα σου

Μπορεί εκείνη να ήταν η πρώτη ηγέτης που τον επισκέφτηκε στις ΗΠΑ. Μπορεί να περπάτησαν ακόμη και… χέρι χέρι στο Λευκό Οίκο.

Αλλά η σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με ...
... την Τερέζα Μέι περνάει… κρίση. Τόσο, που ο Αμερικανός πρόεδρος μπερδεύεται όταν τουιτάρει! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε retweet βίντεο με τη δράση Βρετανών ακροδεξιών. Εκνευρίστηκε η Τερέζα Μέι και (αναγκάστηκε) τον έκραξε δημοσίως. Δεν θα μπορούσε να το αφήσει αναπάντητο. Αλλά… ουπς, κάτι πήγε στραβά! Γιατί αντί για την Τερέζα Μέι, πρωθυπουργό της Βρετανίας, ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε το όνομα άλλης χρήστη του twitter.

Τον πήραν γρήγορα χαμπάρι, όμως και το διόρθωσε… Και έβαλε τον πραγματικό λογαριασμό της Βρετανίδας πρωθυπουργού. Όχι τίποτα άλλο, για να φτάσει και ως τη… Ντάουνινγκ Στριτ το «μην ασχολείσαι μαζί μου».

Ο Τραμπ, στο πρώτο tweet του, έβαλε τον λογαριασμό @theresamay. Αλλά αυτός δεν είναι ο λογαριασμός της Τερέζα Μέι στην οποία απευθυνόταν. Γιατί ο λογαριασμός της πρωθυπουργού της Βρετανίας στο twitter είναι theresa_may. Όταν το κατάλαβαν στον Λευκό Οίκο, έβαλαν την παύλα που έλειπε…

Τραμπ σε Μέι: Ασχολήσου με τους ισλαμιστές στη Βρετανία!
Στον δημόσιο καυγά του Αμερικανού προέδρου με την πρωθυπουργό της Βρετανίας τώρα, ο Τραμπ ούτε λίγο ούτε πολύ είπε στη Μέι να κοιτάξει τα του οίκου της! «Τερέζα @theresa_may, μην επικεντρώνεσαι σε μένα, επικεντρώσου στην καταστροφική Ριζοσπαστική Ισλαμική Τρομοκρατία που λαμβάνει χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εμείς τα πάμε μια χαρά», έγραψε ο Τραμπ.

Έτσι ξεκίνησαν όλα. Είχε προηγηθεί το unfair του Τραμπ, να κάνει retweet τρία video που είχε ανεβάσει στο λογαριασμό της στο twitter η Τζέιντα Φράνσεν, αρχηγός της εθνικιστικής οργάνωσης, Britain First. Τα βίντεο της Φράνσεν (όπως η ίδια υποστηρίζει) δείχνουν μουσουλμάνους να ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου έναν έφηβο, να χτυπούν με ρόπαλα ένα αγόρι με πατερίτσες και να καταστρέφουν ένα χριστιανικό άγαλμα. Η αυθεντικότητά τους, φυσικά, δεν έχει αποδειχτεί.

Τερέζα Μέι: Ντόναλντ, έκανες λάθος
Έστω και με βαριά καρδιά (κι αφού χρειάστηκε… ώθηση από τους Εργατικούς) η Τερέζα Μέι καταδίκασε δημόσια την κίνηση του Τραμπ. «Ήταν λάθος αυτό που έκανε ο πρόεδρος Τραμπ» δήλωσε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας.

«Το Britain First επιδιώκει να διχάσει τις κοινότητες χρησιμοποιώντας ρητορική γεμάτη μίσος που διασπείρει ψέματα και προκαλεί εντάσεις. Οι Βρετανοί απορρίπτουν μαζικά τη ρητορική των προκαταλήψεων της άκρας δεξιάς, που είναι αντίθετη με τις αξίες τις οποίες εκπροσωπεί αυτή η χώρα, με την ευπρέπεια, την ανεκτικότητα και τον σεβασμό», τόνισε ο εκπρόσωπος της Μέι.